fbpx

Cauzele durerilor de cap

Durerile de cap sunt cele mai comune lucruri care ni se intampla tuturor, uneori fiind mai usoare, alteori mai accentuate.Unele persoane au dureri de cap in mod regulat, cu precadere intr-o anumite perioada a zilei, timp de mai multe zile sau nopti. Aceste dureri de cap pot fi catalogate ca fiind severe si pot cauza dureri in zona ochilor, a nasului, a tamplelor si chiar in interiorul capului.
Durerile usoare, care nu cauzeaza probleme sau stari de disconfort pe termen lung sunt cele care se pot remedia de la sine, nefiind nevoie de interventia unui medic.
Stresul este un semn de emotie, care iti suprasolicita creierul atat de mult, incat iti cauzeaza neplacutele dureri de cap. Incearca sa gasesti o modalitate de enternainment pentru a scapa de grijile de zi cu zi. Tebuie sa inveti sa-ti pui anumite limite in privinta lucrurilor pe care poti sa le faci si a celor pe care nu poti sa le faci.
Fii propriul manager si organizeaza-ti viata si activitatile in asa fel incat sa nu ai prea multe batai de cap.
Renunta la griji sau incearca sa nu te mai hazardezi din orice nimic. Puterea de concentrare este atat de mare in astfel de cazuri, incat nu mai vezi partea buna a lucrurilor si incepi sa te panichezi, sa te inchizi in tine si sa te certi cu toata lumea. Capul iti explodeaza de durere, iar pastilele nu te mai ajuta cu nimic.
Daca nu vrei sa te regasesti in scenariul de mai sus, las-o mai moale si nu te mai enerva din nimicuri.
Durerile de cap si starile de proasta dispozitie pot fi date si de lipa hranei. Daca nu ne alimentam corect si regulat, riscam sa ne lovim de fel de fel de probleme de sanatate, inclusiv de dureri de cap si stari neplacute de ameteala.
Organismul are nevoie de mancare, de lichide si de multe vitamine pentru a face fata stresului si muncii pe care o depunem zilnic.
Mananca sanatos, de trei-patru ori pe zi si nu uita sa te hidratezi: bea cat mai multa apa sau ceaiuri neindulcite.
Somnul neodihnitor poate fi si el cauza durerile de cap. Noptile albe sau insomniile contribuie si ele la manifestarea migrenelor. Asa ca incearca sa te odihnesti cat simti ca trebuie: nici mai mult, nici mai putin. Organismul are nevoie de 6 – 8 ore pe noapte pentru a se reface pentru o noua zi.

Citeste si:  5 activitati cu copilul tau
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.