Cauzele intarzierii menstruatiei

Desi sarcina este cea mai intalnita cauza petru intarzierea sau lipsa menstruatiei, de multe ori se intampla si fara ca o femeie sa fie insarcinata. Asadar, care sunt cauzele?

1. Alaptezi copilul? La mamele care alapteaza, este posibila lipsa menstruatiei. Insa ovulatia are loc si este posibil sa ramai insarcinata chiar si fara menstruatie.

2. Treci printr-o perioada foarte stresanta? Stresul este un alt motiv care poate determina intarzierea sau lipsa menstruatiei. Indepartarea situatiei stresante poate readuce menstruatia la normal.

Citeste si:  Ingrijeste-ti ochii

3. Ce fel de medicamente obisnuiesti sa iei? Unele, cum sunt contraceptivele (orale,implantate, injectate), antidepresivele, calmantele, medicamentele pentru tiroida si cele folosite la chimoterapie, pot provoca intarierea sau lipsa aceteia.

4. Cauza poate fi un dezechilibru hormonal. Sindromul ovarului polichistic este o forma des intalnita de dezechilibru hormonal care poate determina lipsa acetuia. Exista si alte simptome printre care si cealalta extrema, sangerarea excesiva.

Citeste si:  Vitamine vitale

5. Ai o dieta sanatoasa, echilibrata? Femeile subnutrite sau cu greutate redusa pot prezenta aceste simptome. La fel ca si femeile bulimice sau anorexice.

6. Cat de des faci exercitii? Dansezi sau practice un sport? Exercitiile care consuma multa energie pot determina aceste simptome.

7. Ai fost la controlul glandei tiroide? Multi oameni sufera de boli nediagnosticate ale tiroidei.

Citeste si:  Curatenia in casa "arde" la fel de multe calorii ca mersul pe bicicleta sau alergatul

8. Suferi de o boala cronica? Daca ai fost bolnava pentru o perioada lunga de timp este posibil ca menstruatia sa iti intarzie, dar va reveni la normal imediat ce te-ai insanatosit.

9. Desi este destul de rara, o tumoare a glandei pituitare poate provoca o supraproductie de prolactina, care poate deranja menstruatia.

Daca ai pierdut 3 cicluri menstruale, trebuie neaparat sa consulti medical pentru a determina cauza.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.