Cauzele osteoporozei

Osteoporoza apare atunci cand exista o dereglare intre formarea unui nou os si resorptia unui os vechil. Corpul poate sa esueze in formarea unui nou os, sau reasoarbe prea multe oase, sau chiar amandoua. Doua minerale esentiale pentru formarea unui os normal sunt calciu si fosfor. De-a lungul timpului, corpul foloseste aceste minerale pentru a produce oase. Calciul este esential pentru functionarea corecta a inimii, a creierului, si alte organe. Pentru a pastra acele organe importante si pentru a le face sa functioneze la paramentrii optimi, corpul reasoarbe calciul care este depozitat pe oase pentru a mentine nivelurile de calciu din sange. Daca consumul de calciu nu este suficient sau daca organismul nu absoarbe suficient calciu din dieta, productia de oase va avea de suferit. Prin urmare, oasele pot deveni mai slabite, resultand astfel niste oase mai fragile care se pot rupe cu o mai mare usurinta.
De obicei, pierderea oaselor se intampla peste o perioada mai mare de ani. O persoana va sustine o fractura inainte ca boala sa se faca simtita. Pana atunci, boala poate sa fie in stadiile sale avansate si pagubele pot fi serioase.
Principala cauza care duce la osteoporoza este lipsa unor anumiti hormoni, in special estrogen la femei si androgen la barbati. Femeile, in special cele mai in varsta de 60 de ani, sunt diagnosticate in mod frecvent cu aceasta boala. Menopauza este acompaniata de niveluri scazute de estrogen crescand astfel riscul pentru osteoporoza. De aceea, femeile trebuie sa aiba o mai mare grija.

Citeste si:  Recomandari privind vaccinarea in pediatrie pentru medici si pacienti

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.