Ce faci cand plange nopatea

Putini bebelusi reusesc in primele luni de viata sa doarma neintrerupt toata noaptea. Cosmarul orelor de plans incepe dupa primele trei saptamani si se repeta mai rar, dupa ce se implinesc treci luni. Motivele sunt foarte variate. Ori de cate ori plange seara, verifica daca ii este foame, frig sau daca are scutecul ud. Poate sa planga si din cauza durerilor de burtica, dupa ce a mancat, sau pentru ca nu a reusit sa regurgiteze.
Pediatrii sunt de parere ca majoritatea bebelusilor plang seara pentru ca sistemul lor nervos nu e obisnuit cu stimulii din jur: zgomote, muzica, voci sau lumina. Cand totul pare in regula, dar copilasul continua sa planga, ia-l in brate, mangaie-l si plimba-l prin camera. Cateva lingurite cu ceai cald il vor ajuta sa se linisteasca.
Odata ce a ajuns la 5,5 kilograme, bebelusul nu ar trebui sa se mai trezeasca din somn noaptea pentru a cere de mancare. Chiar daca mai plange dupa miezul noptii, poate fi doar un obicei de care trebuie sa il dezveti. In loc sa il hranesti imediat, lasa-l cateva minute sa adoarma singur la loc. Mangaie-l pe burtica sa simta apropierea ta si sa se calmeze din plans.

Citeste si:  Rujeola la copii

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.