Ce faci daca copilul tau este dependent de tine

Daca micutul tau este dependent de tine, atunci ai o problema, si inca una foarte grava. Este vina ta ca s-a ajuns aici, asa ca trebuie sa remediezi situatia pentru ca altfel impiedici dezvoltarea sa normala.
El are o etapa cand trebuie sa se desprinda. Si tu ai nevoie de acest lucru deoarece nu este usor sa fii legat de un copil.
Daca copilul tau are peste 3 ani, deja este mai greu sa se intample acest lucru si cred ca este nevoie de un psihoterapeut pentru ca deprinderea sa fie cat mai putin traumatizanta. Acest lucru trebuie facut pe la varsta de un an si jumatate.
Daca nu poti sa apelezi la un specialist, te sfatuiesc sa te inarmezi cu multa rabdare si sa suporti cererile isistente prin care copilul isi vrea mama inapoi. Chiar daca va plange foarte mult cand vei pleca de langa el, trebuie sa-l lasi in pace, deoarece nu se moare din asta.
Alaptarea la 3 ani iar nu este un lucru bun, pentru ca laptele nu mai este bun calitativ. In plus, implicatia psihologica este mai mare decat eventualele beneficii asupra sistemului imunitar. Dincolo de asta, la 3 ani, sistemul imunitar al copilului trebuie lasat sa se dezvolte singur.

Citeste si:  Absenta durerii inseamna absenta suferintei?

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.