fbpx

Ce sport aleg pentru copilul meu

Inca de la varste timpurii, parintii decid sa-si duca copilul la gimnastica, dansuri sau orice alta activitate extra-scolara. Acest lucru nu poate decat sa ajute la corecta dezvoltare a oragnismului si a capacitatii intelectuale.
Copiii au nevoie de activitate fizica: sa participe la treburile gospodaresti, sa alerge, sa sara, sa se catere.
Toti parintii stiu ca sportul este bun pentru sanatate si mai ales ca este indispensabil dezvoltarii armonioase a copilului.
Ce sport sa alegi pentru micutul tau? Mai bine zis, ce sport isi doreste princhindelul tau sa practice.
Lasa-i copilului posibilitatea de a alege singur ce ii place sa faca. In lista de mai jos, puteti gasi cateva dintre cele mai practicate sporturi de micuti si beneficiile pe care acestea le aduc.

Innotul se recomanda si la fetite si la baieti. Este unul dintre cele mai “complete” sporturi . Pacat ca se practica mai mult in spatii inchise ( bazin, piscina ). Innotul da o capacitate respiratorie exceptionala, redreseaza spatele si intareste musculatura care sustine coloana vertebrala. Natatia favorizeaza cresterea in lungime si extensia muschilor.

Citeste si:  Copiii crescuti cu pisici in preajma au riscuri mai mari de alergie

Atletismul se recomanda de la varsta de 10 ani. Dezvolta supletea si rezistenta, cutia toracica si favorizeaza o buna respiratie. Echilibreaza sistemul nervos si este un foarte bun exercitiu pentru circulatie, pune toti muschii corpului in miscare si este unul dintre cei mai buni stimulenti ai cresterii.

Patinajul se recomanda de la 5-6 ani. Poate fi inceput si mai devreme. Este un sport care dezvolta detenta, echilibrul, stapanirea gesturilor. Poate fi perceput ca un exercitiu de preparare pentru schi.

Fotbalul se recomanda de la varsta de 12 ani la baieti. Acest gen de jocuri care- fac sa alerge, sa respire si sa cheltuiasca energie este excelent pentru copii si nu trebuie interzis. Acest sport dezvolta mai mult partea de jos a corpului. In jocul de fotbal se alearga, dar sprinturile cu opriri bruste in opozitie cu cursa atletica, dezvolta muschii mai mult in forta decat in elongatie.

Judo se recomanda incepand de la 7 ani. A devenit un sport la moda in ultima perioada. Este practicat mai mult de baieti, dar nu este contraindicat nici fetitelor. Judo contribuie la echilibrarea fizica si nervoasa, dezvolta usurinta si siguranta in gesturi. Poate da incredere timizilor si calmeaza pe batausi.

Citeste si:  10 sfaturi pentru un somn mai usor

Tenisul este recomandat dupa varsta de 12 ani, deoarece dezvolta o jumatate de corp mai mult decat alta. Trebuie practicat concomitent cu alte exercitii care sa faca sa lucreze bratul stang, pentru a evita aparitia scoliozei dorsale pe partea dreapta.

Dansul este un sport care se incepe foarte devreme, in jur de 3 ani pentru dansul ritmic si la 6-7 ani pentru dansul clasic.
Dansul ritmic poate fi folosit ca mijloc de reeducare psihica si motorie, fiind o sursa de destindere si echilbrare pentru copiii cu reactii greu de stapanit, negativisti.
Dansul clasic da incredere in sine, gratie, eleganta si siguranta. Este bun pentru baietii si fetele care se incadreaza greu in colectivitati si pentru cei care sunt mai putin inzestrati fizic, dandu-le suplete, gratie si cochetarie.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.