Ce stim despre adolescenti

Este o varsta si o perioada dificila: nu s-au maturizat deloc, desi ei au impresia ca au crescut. In trecut, la varsta adolescentei, tinerii planuiau deja casnici, familii, altii aveau chiar si copii. In prezent, adolescentii se confrunta cu probleme legate de personalitate si conflictele dintre generatii.
Ar fi totusi bine, daca noi, ca adulti, am putea gasi o cale de mijloc, sa-i situam undeva intre cele doua perioade.
Trebuie sa invatam sa le dam suficiente responsabilitati in asa fel incat sa nu simta totul ca pe o povara, dar nici sa le usuram noi toata munca si existenta, obisnuindu-i astfel sa devina niste adolescenti lenesi si lipsiti de interes.
Este destul de greu sa detii controlul in situatiile in care adolescentul rebel refuza sa ceara ajutorul familiei. Cu toate acestea, sunt parinti care reusesc, fara prea multe eforturi si nervi intinsi la maxim, sa aiba o buna legatura cu odraslele, fara a le periclita acestora nevoia de libertate.
Una dintre cele mai noi si mai moderne metode de a detine controlul situatiilor, fara a-l sufoca pe copil, este sa folositi “formularul sinceritatii” asa cum a fost numit de un psiholog american.
Suna interesant.. dar ce presupune acest formular? Nimic complicat: este o foaie pe care copilul va trebui sa noteze cu o seara inainte daca are planuri pentru a doua zi. In formular vom regasi cinci intrebari, la care copilul trebuie sa dea niste raspunsuri pentru a primi aprobarea de la parinti.
“Cine?” – se refera la persoana cu care se duce sau la care a fost invitat.
“Ce?” – se refera la ce eveniment sau intalnirea unde merge adolescentul.
“Unde?” – se refera la locul unde se va desfasura intalnirea.
“Cand?” – se refera la ora la care incepe evenimentul.
“Numar de contact?” – se refera la un numar de telefon al persoanei care te-a invitat, pentru a putea lua legatura cu tine, in cazuri extreme.
Aceasta tehnica a sinceritatii, a dat foarte multe rezultate bune in Statele Unite ale Americii si a multumit si impacat foarte multe familii. Incearca aceasta metoda impreuna cu copilul tau si impartaseste-ti experienta pe forumul femei-moderne.

Citeste si:  Legumele si fructele aduc beneficii pacientilor cu boli renale

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.