Ce tip de invatamant aleg pentru copilul meu

Momentul in care incepe prima zi de scoala a copilului tau este una foarte importanta, plina de emotii si nerabdare. Insa inainte ca acest minunat eveniment sa se produca, parintii au obligatia de a se informa despre locul in care micutul isi va modela educatia si in care isi va petrece urmatorii 8 ani.
Parintii pot opta pentru invatamantul de stat sau pentru cel particular. Cert este ca, ambele ofera aceeasi gama de informatii. Diferenta dintre cele doua tipuri de invatamant, consta in faptul ca la cel particular, copilului i se ofera posibilitatea de a invata lucruri noi sau de a practica sporturi, care nu se incadreaza in tematica scolara, dar care ajuta foarte mult copilul in dezvoltarea si perfectionarea abilitatilor sale.
In cadrul invatamantului particular, copilul poate beneficia de mai multa atentia din partea profesorilor, de consiliere psihologica si de activitati extra-scolare.
In cadrul invatamantului de stat, lucrurile nu sunt cu mult diferite, insa metodele prin care elevii sunt stimulati sa invete si sa-si indeplineasca indatoririle, nu sunt la fel de antrenante sau de placute ca cele din invatamantul particular. Joculetele interactive sau recompensele pe care elevii le primesc in schimbul muncii lor ii motiveaza sa invete si mai mult si sa-si doreasca sa castige din ce in ce mai mult. Pe de alta parte, acest lucru poate constitui si un dezavantaj, deoarece copilul nu va mai simti nevoia sa invete pentru ca trebuie sau pentru ca ii va fi de folos in viitor, ci pentru ca la sfarsitul temelor el va primi o recompensa.
Ca sa nu mai spunem de faptul ca in cadrul invatamantului particular nu intra “oricine”, ci numai cine isi permite. Daca faci eforturi suplimentare doar ca sa-l inscrii la o astfel de forma de invatamant, copilul va resimti mai tarziu acest lucru, cand va merge la scoala si va vedea ca unui anumit coleg de clasa i se acorda mai multa atentie sau are haine mai frumoase, pentru ca mama este deputat, iar tata avocat. Daca nu-ti permiti sa-i oferi tot confortul de care va avea nevoie pe durata anilor de scoala, mai bine alege varianta invatamantului de stat, unde, desi se poate intalni cu aceleasi probleme, socul emotional va fi mai usor de depasit.

Citeste si:  Fertilizarea in vitro, ultima frontiera

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.