fbpx

Ceaiurile si proprietatile lor

Ceaiurile reprezinta de foarte multe ori, acel remediu natural de care avem nevoie pentru a ne intari imunitatea sau pentru a ameliora simptomele si manifestarile anumitor boli.
Ceaiul, ca si apa este cea de-a doua cea mai consumata bautura din lume, fiind in acelasi timp foarte buna pentru sanatatea noasta.
Care sunt cele mai bune ceaiuri si la ce ne folosesc ele vom afla impreuna:
Ceaiul verde are un efect anticangerigen, dovedit clinic de cercetatorii americani. Datorita numarului de antioxidanti pe care il contine, reduce cu succes aparitia cancerului.
De preferabil, ceaiul verde se consuma inainte de ora 18:00, deoarece contine cofeina si poate afecta calitatea somnului.
Pe termen lung, consumul de ceai verde ajuta la eliminarea calciului si a fierului din organism, fapt pentru care se recomanda o pauza de cateva zile.
Ceaiul rosu, originar din Africa este o sursa bogata de antioxidanti care stimuleaza buna functionare a organismului si a imunitatii crescute.
Ceaiul rooibos contribuie la dezvoltarea sistemului osos si al dintilor.
De asemenea, ceaiul rosu ajuta in procesul de digestie, previne anumite forme al cancerului si ajuta la mentinerea unui aspect sanatos si tanar al pielii.
Iata care sunt proprietatile ceaiului:
Ceaiul are un efect antiinflamator in tratarea afectiunilor reumatismale si ajuta la reglarea hormonala la nivelul aparatului genital.
Ceaiul ajuta la mentinerea colesterolului in valori normale si pastreaza necesarul de lichide in organism.
Ceaiul ajuta la scaderea tensiunii arteriale si la mentinerea starii de sanatate a aparatului urinar.
Ceaiul ajuta la combaterea asteniei fizice, psihice si inlatura senzatia de oboseala. Sporeste capacitatea de concentrare si memoria.
Ceaiul stimuleaza sistemul imunitar si mareste rezistenta organismului prin eliminarea apei care este retinuta in tesuturi. Ceaiul poate fi preparat din frunze, muguri sau lastari tineri.
Ceaiul de cele mai multe ori se bea dimineata, la micul dejun. Recomandat ar fi sa nu beti ceaiul pe stomacul gol, mai ales daca acesta este fierbinte, deoarece poate schimba temperatura stomacului, fiind posibile reactii adverse pe parcursul zilei.
De asemenea, evitati sa consumati ceaiuri inaintea mesei, deoarece va poate reduce apetitul si va poate ingreuna procesul de digestie.

Citeste si:  Circumferinta mare a taliei, asociata cu un risc crescut de cancer renal
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.