Cinci remedii naturale pentru arsuri ale pielii

Atunci cand te arzi cu ceva fierbinte, primul tau gand este acela de a calma durerea. Ce putem face atunci cand avem o arsura? Exista  cateva solutii care  sunt la indemana noastra si ne pot oferi solutii rapide pentru arsuri.

Plasati imediat zona arsa sub apa rece si pastrati-o acolo pentru cel putin 20 de minute, daca este posibil. Ce altceva functioneaza? Aloe, probabil cel mai bine cunoscut remediu pentru arsuri, va opri durerea si inflamatia, va reduce umflarea si va stimula cresterea si repararea pielii. Dar daca nu aveti aloe  la indemana, tratarea unei arsuri puteti sa o faceti si cu urmaroarele:

aloe

Ceaiul negru contine acid tanic, care atrage caldura din arsuri pentru a le face mai putin dureroase.Asezati doua sau trei pungi umede de ceai negru pe arsura, folosind tifon pentru a putea tine pungile in pozitie.

ceaiul negru

Mierea este un antibiotic natural, care va ajuta ca arsura  dumneavoastra sa nu se infecteze. Ea are un pH natural echilibrat si o dată aplicata pe arsura poate ucide, de asemenea, orice bacterii existente sau infectie persista pe piele. Mierea va raci, de asemenea, arsura, va ameliora durerea si va ajuta pielea sa se vindece.


Citeste si:  Copilul meu are un comportament agresiv: ce este de facut?
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.