Comunicarea cu adolescentii

Care e cel mai important lucru de facut ca parinte atunci cand vezi ca micutul tau a crescut chiar mai repede decat ti-ai fi imaginat si incepe sa se descopere si sa intre intr-o lume ca un adolescent independent cu propriile sale nevoi, placeri si neplaceri? O discutie prieteneasca.
Sa ai si sa mentii o relatie prieteneasca cu adolescentul tau poate fi un lucru extrem de dificil. Dar trebuie sa faci tot ce este nevoie pentru a reusi.
In primul rand,nu trebuie sa ridici vocea la el, indiferent de cat de mult te-au suparat sau te-au dezamagit. Daca stim cum sa abordam un anumit subiect ii vom face sa isi dea seama unde au gresit si, prin urmare, nu vor mai repeta aceeasi greseala. A doua regula de aur este sa ascultam la ceea ce au de spus si sa-l faci sa se deschida in fata ta.
Un alt lucru foarte important este sa nu iti fie frica sa abordezi anumite subiecte sau probleme doar pentru ca sunt un pic mai dificile sau mai delicate. Discuta cu copilul tau pe orice tema.
In concluzie, un parinte trebuie sa isi pastreze calmul, sa nu se infurie niciodata atunci cand are o conversatie cu copilul sau, sa atinga toate subiectele posibile si sa ii asculte punctul de vedere.

Citeste si:  Ca sa isi revina dupa sarcina, Christina Aguilera a renuntat definitiv la painea alba!

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.