fbpx

Conjunctivita

Conjunctivita, cunoscuta in mod comun ca ochi rosi, este o problema medicala, ceea ce inseamna inflamarea pleoapei si inrosirea ochilor.
Conjunctivita este o boala foarte comuna, in special la copii, si este foarte contagioasa. Intelegerea cauzelor si simptomelor ei este vitala atat pentru tratarea cat si pentru prevenirea ” contaminarii” altora.
Conjunctivita are cauze primare precum: infectia bacteriala, infectia virala, materiale iritante si straine, raspunsuri alergice. Inflamatiile cauzate de infectiile virale sau cu bacterii sunt contagioase, si cauzeaza un raspuns alergic la reactia iritanta a ochiului.
Tratamentul conjunctivitei va diferi de la caz la caz in functie de cauza conditiei. Daca inflamatia este cauzata de un simplu iritant, atunci lucrurile sunt mai usoare. Un raspuns actual alergic precum reactia la alergenii de sezon poate cere o prescriptie medicala serioasa, depinand totusi de severitatea bolii.
Pentru a stabili tratamentul conjunctivitei se vor face analize amanuntite, incluzand chiar prelevarea de mostre din secretiile ochiului.
Conjunctivita se spune ca trece in aproximativ 14 zile si este recomandat ca acei indivizi care au contactat boala sa nu se intoarca la activitatile lor normale precum munca sau scoala pana nu trec 24 de ore de la terminarea tratamentului si disparitia simptomelor, depinzand de natura inflamatiei.
Totusi, indiferent de situatie, este bine sa va prezentati la medicul de specialitate care sa va spuna ce tratament sa urmati.

Citeste si:  Distoniile focale
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.