Consumul de alcool poate afecta auzul

Alcoolul pare sa „dreneze” temporar auzul unei persoane, in special, cand este vorba de a distinge sunetele unei conversatii, au descoperit cercetatorii britanici. Intr-un studiu efectuat pe 30 de voluntari sanatosi, oamenii de stiinta au constatat ca daca participantii beau, auzul lor devenea mai putin „ascutit”. Auzul de frecventa joasa, care este necesar pentru a discerne vorbirea, avea cel mai mult de suferit, au subliniat cercetatorii.
Este un fenomen bine observat ca alcoolul pare sa creasca toleranta persoanelor la zgomotul puternic, sustine Tahwinder Upile de la Universitatea College London Hospitals. Numai ca asa numita „surzenie de petrecere” poate nu rezulta numai din cauza mediul inconjurator zgomotos. Cercetatorii au descoperit ca cu cat era mai mare nivelul de alcool, masurat in respiratie, cu atat mai mult se deteriora auzul. Vinul are, insa, si beneficii . Stiati ca locuitorii din Bordeaux (consumatori de vin de la varste fragede), desi au aceeasi alimentatie ca si ceilalti locuitori ai Frantei, traiesc mai mult si sunt mai inteligenti? Studii numeroase au demonstrat si au descoperit o sumedenie de efecte benefice ale vinului. Consumul de vin are un efect neuroprotector asupra membranei neuronale, tocmai de aceea el folosindu-se pentru ameliorarea simptomelor Alzheimerului. De asemenea, vinul incetineste procesul de imbatranire, are un efect nutritional prin componenta energetica, are un efect anxiolitic si are si un efect usor hipnotic.
La nivel cerebral, consumul de vin duce la deshidratarea sinapselor (astfel creste coeficientul de inteligenta), este potrivit pentru imbunatatirea proceselor cognitive, actioneaza benefic asupra neurocomunicatorilor si are un efect psihoterapeutic in tratarea depresiilor. Nu in ultimul rand, vinul este un puternic afrodisiac si un adjuvant in viata sexuala. Pe de alta parte, vinul consumat in cantitati mari poate duce la aparitia epilepsiei, a alcoolismului acut, a dementei, la atrofia corpului calos ce uneste cele doua emisfere cerebrale si nu in ultimul rand, daca este consumat intimpul sarcinii ii poate provoca copilului retard mintal.

Citeste si:  Detectia virusului HPV

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.