fbpx

Consumul de cafea sau ceai contribuie la cresterea glicemiei

Persoanele care sufera de diabet si renunta la doza zilnica de cafea sau ceai au mai multe sanse de a-si tine boala în frâu, în comparatie cu pacientii care continua cu aceste obiceiuri.Aceasta este concluzia unui studiu realizat la Universitatea Duke din Carolina de Nord, SUA. Doza zilnica de cofeina contribuie la cresterea cu 8% a nivelului de zahar din sânge, influentând negativ efectele tratamentului administrat diabeticilor.Renuntarea la cafea contribuie la un control mai bun al diabetului de tip 2, boala specifica persoanelor de vârsta a doua. Studiul a fost efectuat cu participarea a 10 persoane bolnave de diabet. Voluntarii consumau zilnic cel putin doua cesti de cafea.Analizele au aratat ca nivelul zaharului din sânge se ridica cu 8% dupa ce doza de cofeina ajungea în corp. Cofeina tulbura procesul prin care glucoza este raspândita în organism. De asemenea, cofeina ar putea fi responsabila de eliberarea adrenalinei care poate contribui la cresterea glicemiei.Citeste mai multe în Gândul.
Persoanele care sufera de diabet si renunta la doza zilnica de cafea sau ceai au mai multe sanse de a-si tine boala în frâu, în comparatie cu pacientii care continua cu aceste obiceiuri.Aceasta este concluzia unui studiu realizat la Universitatea Duke din Carolina de Nord, SUA. Doza zilnica de cofeina contribuie la cresterea cu 8% a nivelului de zahar din sânge, influentând negativ efectele tratamentului administrat diabeticilor.Renuntarea la cafea contribuie la un control mai bun al diabetului de tip 2, boala specifica persoanelor de vârsta a doua. Studiul a fost efectuat cu participarea a 10 persoane bolnave de diabet. Voluntarii consumau zilnic cel putin doua cesti de cafea.Analizele au aratat ca nivelul zaharului din sânge se ridica cu 8% dupa ce doza de cofeina ajungea în corp. Cofeina tulbura procesul prin care glucoza este raspândita în organism. De asemenea, cofeina ar putea fi responsabila de eliberarea adrenalinei care poate contribui la cresterea glicemiei.Citeste mai multe în Gândul.

Citeste si:  Maladia Alzheimer poate fi prevenita cu ajutorul vitaminei B9
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.