Consumul de peste aduce o multime de beneficii pentru toata lumea

Pestele reprezinta o sursa excelenta de proteine, având doar cu o treime mai putine proteine decât carnea de vita. O singura portie de peste îti poate furniza o treime sau chiar jumatate din necesarul zilnic de proteine.În plus, are o multime de vitamine, printre care B 12, care ajuta organismul sa arda aminoacizii, sau vitamina D, care contribuie la absorbtia calciului. Este un aliment care nu contine prea multe grasimi saturate, fiind, în schimb, bogat în acizi esentiali grasi si minerale, printre care claciu, fier, zinc, potasiu, iod, magneziu si fosfor (care contribuie la mentinerea sanatatii oaselor si a inimii).Indiferent daca este alb sau gras, pestele contine Omega 3, acizi grasi esentiali, pe care organismul nostru nu îi poate sintetiza în mod natural. Acestia aduc o multime de beneficii: reduc presiunea sângelui, ajuta buna functiune a creierului, previn aparitia artritei si scad pericolul aparitiei bolilor de inima. Studiile au aratat de asemenea ca uleiul de peste ajuta la scaderea efectelor pe care la are o afectiune inflamatorie intestinala, numita boala Crohn.Pestele este excelent si pentru femeile însarcinate, pentru ca este un aliment care contribuie la dezvoltarea neurologica a bebelusilor. Proteinele contribuie de asemenea la cresterea fetusului si, conform unui studiu efectuat în 2007 în UK, copiii ale caror mame au mâncat peste în timpul sarcinii au dat dovada de mai o mai buna capacitate de comunicare si integrare sociala în jurul vârstei de 7 ani.Exista totusi si precautii: femeile însarcinate sunt sfatuite sa nu consume carne de rechin, peste spada sau merluciu, iar cele care alapteaza nu trebuie sa manânce prea mult ton, pentru a evita intoxicarea cu mercur a copiilor.De altfel, Omega 3 previne aparitia cancerului mamar, asa ca femeile au un motiv în plus sa consume peste, dar si fructe de mare. Barbatii sunt si ei ajutati de acesti acizi miraculosi, pentru ca prezenta lor în organism ajuta la prevenirea cancerului de prostata.Copiii care manânca peste se pot concentra mai usor, nu au dificultati în ceea ce priveste somnul, nu au depresii sau stari de anxietate si se întâmpla foarte rar sa dezvolte alergii.
Pestele reprezinta o sursa excelenta de proteine, având doar cu o treime mai putine proteine decât carnea de vita. O singura portie de peste îti poate furniza o treime sau chiar jumatate din necesarul zilnic de proteine.În plus, are o multime de vitamine, printre care B 12, care ajuta organismul sa arda aminoacizii, sau vitamina D, care contribuie la absorbtia calciului. Este un aliment care nu contine prea multe grasimi saturate, fiind, în schimb, bogat în acizi esentiali grasi si minerale, printre care claciu, fier, zinc, potasiu, iod, magneziu si fosfor (care contribuie la mentinerea sanatatii oaselor si a inimii).Indiferent daca este alb sau gras, pestele contine Omega 3, acizi grasi esentiali, pe care organismul nostru nu îi poate sintetiza în mod natural. Acestia aduc o multime de beneficii: reduc presiunea sângelui, ajuta buna functiune a creierului, previn aparitia artritei si scad pericolul aparitiei bolilor de inima. Studiile au aratat de asemenea ca uleiul de peste ajuta la scaderea efectelor pe care la are o afectiune inflamatorie intestinala, numita boala Crohn.Pestele este excelent si pentru femeile însarcinate, pentru ca este un aliment care contribuie la dezvoltarea neurologica a bebelusilor. Proteinele contribuie de asemenea la cresterea fetusului si, conform unui studiu efectuat în 2007 în UK, copiii ale caror mame au mâncat peste în timpul sarcinii au dat dovada de mai o mai buna capacitate de comunicare si integrare sociala în jurul vârstei de 7 ani.Exista totusi si precautii: femeile însarcinate sunt sfatuite sa nu consume carne de rechin, peste spada sau merluciu, iar cele care alapteaza nu trebuie sa manânce prea mult ton, pentru a evita intoxicarea cu mercur a copiilor.De altfel, Omega 3 previne aparitia cancerului mamar, asa ca femeile au un motiv în plus sa consume peste, dar si fructe de mare. Barbatii sunt si ei ajutati de acesti acizi miraculosi, pentru ca prezenta lor în organism ajuta la prevenirea cancerului de prostata.Copiii care manânca peste se pot concentra mai usor, nu au dificultati în ceea ce priveste somnul, nu au depresii sau stari de anxietate si se întâmpla foarte rar sa dezvolte alergii.

Citeste si:  De ce sunt femeile mai emotive decat barbatii?

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.