Conteaza ce mananci

Suntem siguri ca ai mai auzit si tu expresia asta: ” Esti ceea ce mananci”. Dar, cat de des te-ai oprit o clipa sa te gandesti la ceea ce inseamna cu adevarat? Iei aceasta zicala in considerare atunci cand iti faci alegerile pentru mesele tale?
Acum, sa nu o luam literalmente asa cum este, dar, in unele cazuri chiar devein ceea ce mancam. Ti-ai vazut vreodata sangele dupa ce mananci un hamburger? Ce era inainte un lichid clar devine plin de grasimi si colesterol care este absorbit de la hamburger-ul mancat.
Din moment ce am mentionat ca suntem ceea ce mancam, acelasi lucru este valabil si pentru varianta opusa. Putem de asemenea sa devenim ceea ce nu mancam. Atunci cand trecem de la un stil de alimentatie in care este inclusa si carnea la o dieta bazata numai pe fructe si legume, adica vegetariana, devenim mai putin grasi si mai putin predispusi la multe tipuri de cancer si alte boli. Nivelul nostru de colesterol se imbunatateste si structura intregului nostru organism se schimba. Pe masura ce slabim scade si riscul de a dezvolta alte boli.
Daca ai o istorie in familie in ceea ce priveste colesterolul ridicat si presiunea sangelui ridicata, atunci ar trebui sa iti revizuiesti obiceiurile in ceea ce priveste alimentatia ta. Vrei sa fii grasa? Vrei ca riscul care vine odata cu produsele pe care le consumam de la animale sa te afecteze si pe tine? Sau vrei sa arati si sa te simti precum vegetarienii? Nu este niciodata prea tarziu sa iti schimbi stilul de viata si alimentatia.

Citeste si:  S-a incheiat cel de-al IV-lea Congres National de Psihiatrie, 2011

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.