fbpx

Copiii care mananca alimente dietetice pot deveni obezi

Copiii care consuma alimente hipocalorice si bauturi dietetice prezinta mai multe riscuri de a deveni obezi fata de ceilalti, arata un studiu realizat de cercetatorii canadieni.O echipa de cercetatori de la Universitatea din Alberta a descoperit ca cei mici au, în aceste conditii, tendinta de a mânca o cantitate mai mare de alimente pentru a compensa continutul scazut de calorii, scrie Mediafax. În Marea Britanie, 25% dintre copiii cu vârste cuprinse între 11 si 15 ani sunt supraponderali. Cifra s-a dublat în ultimii zece ani, iar eforturile guvernului britanic de a stopa acest fenomen pâna în 2010 nu par a avea sanse de succes. Copiii mici sunt diagnosticati frecvent cu boli care în urma cu zece ani nu existau în cadrul acestei transe de vârsta, precum diabetul, care poate provoca boli cardiace, pierderea membrelor si orbire. Sociologul David Pierce, coordonatorul studiului, recomanda copiilor dietele sanatoase, echilibrate, cu un continut suficient de calorii care sa fie adaptat nevoilor zilnice, în locul alimentelor hipocalorice. Cercetatorul sugereaza ca gustul poate fi de ajutor în evaluarea densitatii energetice a alimentelor, indicând ca acesta devine mai sensibil odata cu înaintarea în vârsta. "Utilizarea alimentelor si bauturilor dietetice din copilarie poate fi responsabila de tendinta de a mânca în exces si, implicit, de aparitia obezitatii, prin intermediul acestui proces de conditionare a gustului", a spus Pierce.
Copiii care consuma alimente hipocalorice si bauturi dietetice prezinta mai multe riscuri de a deveni obezi fata de ceilalti, arata un studiu realizat de cercetatorii canadieni.O echipa de cercetatori de la Universitatea din Alberta a descoperit ca cei mici au, în aceste conditii, tendinta de a mânca o cantitate mai mare de alimente pentru a compensa continutul scazut de calorii, scrie Mediafax. În Marea Britanie, 25% dintre copiii cu vârste cuprinse între 11 si 15 ani sunt supraponderali. Cifra s-a dublat în ultimii zece ani, iar eforturile guvernului britanic de a stopa acest fenomen pâna în 2010 nu par a avea sanse de succes. Copiii mici sunt diagnosticati frecvent cu boli care în urma cu zece ani nu existau în cadrul acestei transe de vârsta, precum diabetul, care poate provoca boli cardiace, pierderea membrelor si orbire. Sociologul David Pierce, coordonatorul studiului, recomanda copiilor dietele sanatoase, echilibrate, cu un continut suficient de calorii care sa fie adaptat nevoilor zilnice, în locul alimentelor hipocalorice. Cercetatorul sugereaza ca gustul poate fi de ajutor în evaluarea densitatii energetice a alimentelor, indicând ca acesta devine mai sensibil odata cu înaintarea în vârsta. "Utilizarea alimentelor si bauturilor dietetice din copilarie poate fi responsabila de tendinta de a mânca în exces si, implicit, de aparitia obezitatii, prin intermediul acestui proces de conditionare a gustului", a spus Pierce.

Citeste si:  Fumatul la varsta a treia, risc sporit de pierdere a memoriei
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.