Copiii si animalele de companie

Copiii, de orice varsta, iubesc foarte mult animalele de companie. Inainte de a-ti achizitiona unul, trebuie sa te documentezi foarte bine. In primul rand, daca ar fi sa alegi intre o pisica si un caine, mai recomandat ar fi sa alegi un caine, intrucat acestia sunt mai inteligenti, mai plini de viata, mai jucausi si mai protectivi, in special cu cei mici. Copilul tau va fi aparat si va avea un tovaras de jucarie, in acelasi timp. Mai mult decat atat, specialistii spun ca li se va dezvolta simtul responsabilitatii.
De cealalta parte insa, trebuie sa iti spunem ca trebuie sa ai mare grija la parazitii animali care pot fi transmisi si oamenilor, deci si copiilor. Cel mai bun mod in care poti sa eviti acest lucru este sa verifici periodic animalele din casa si sa le deparazitezi in mod regulat, la cabinetul veterinar, unde va avea parte de tratamente speciale si profesionale.
Daca optezi pentru un caine, specialistii recomanda cumpararea cainilor de talie mare, pentru ca au o abilitate de comunicare mult mai buna decat cei de talie mica.
Probabil ca ai auzit si tu de terapia cu animale. Este cat se poate de adevarata. Un copil cu probleme de sanatate poate avea multe de castigat daca are alaturi de el un animal.

Citeste si:  Sarcina la 40 de ani

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.