Copiii si cititul

De cele mai multe ori copiilor nu le place sa citeasca. Prefera sa se joace sau sa faca orice altceva, numai sa citeasca nu. Adevarul este ca in zilele noastre copiii refuza sa citeasca. Tehnologia poate fi un factor care ii determina pe copii mai degraba sa se uite la televizor decat sa citeasca, sau, mai nou, sa se joace jocuri pe calculator. Parintii ar trebui sa ii incurajeze pe copii sa citeasca acasa, pentru a duce mai departe acest obicei si in sala de curs.
Cheia succesului consta in a incepe de tanar. Mamicile care le citesc copiilor nenascuti si parintii care le citesc copiilor inainte sa adoarma au un anumit avantaj.
Construieste acasa o biblioteca. Cumpara-i copilului tau cate o carte pe saptamana sau pe luna, daca bugetul este un pic mai stramtorat. Cumpara-i copilului tau cate o carte la fiecare aniversare a sa o data la trei ani. Acesta ar putea fi un inceput promitator pentru biblioteca ta, pe care tu sau copilul tau ati putea s-o construiti.
Cunoaste-i interesele copilului tau. Daca micutul este interesat de masini, atunci cumpara-i carti despre masini. Daca fetiteti tale ii plac povestile cu zane, atunci cumpara-i carti cu zane.
Inscrie-i in cursurile de citit de dupa orele de la scoala, sau du-i la sesiuni de citit din biblioteci. Vei vedea ca dupa cateva sesiuni vei reusi sa ii deschizi apetitul pentru citit, sau macar sa ii starnesti curiozitatea. Totul depinde de tine. Nu uita ca cititul il ajuta sa isi dezvolte cultura generala care ii va fi extrem de folositoare mai tarziu.

Citeste si:  Diabet tip 2

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.