Cresterea copiilor cu fostul sot

Daca te-ai decis sa te separi sau sa divortezi si ai copii, urmatoarea decizie importanta ar trebuie sa fie ingrijirea copiilor impreuna. Divortul poate sa fie sfarsitul mariajului, dar nu este sfarsitul familiei. Oamenii care se separa dar continua sa lucreze impreuna ca si parinti le dau parintilor lor cele mai bune sanse pentru o ajustare a traiului in doi. Sa aveti grija de copii impreuna dupa ce ati divortat inseamna sa faceti un sacrificiu de dragul copiilor. Alegerea acestui tip de relatie va diminua provocarile divortului si va incuraja relatiile pe termen scurt.
Majoritatea cuplurilor divortate cu copii vor sa ramana implicate activ in viata copiilor lor. Cresterea copiilor impreuna inseamna impartirea responsabilitatilor de parinte cu ex-ul. Sa aveti grija de copii este o decizie constientizata de ambii parinti pentru a pune securitatea copilului pe primul loc si sa lucreze la relatiile amicale de dragul copiilor. Planul de ingrijire al copiilor functioneaza de multe ori in timpul procesului de divort.
Copiii cu parinti divortati au inca aceleasi nevoi pe care copiii obisnuiti le au – sa se simta in siguranta, iubiti si protejati. Divortul creaza un simt al insecuritatii si instabilitatii pentru copii. Cel mai important lucru pe care tu si partenerul tau il puteti face este sa le aratati copiilor iubire.
Copiii ai caror parinti sunt divortati au o relatie cordiala:
– se simt nesiguri
– invata de la parintii lor cum anume sa isi rezolve problemele, sa coopereze si sa fie flexibilo
– beneficiaza de reguli stricte
Copiii tai vor recunoaste faptul ca ei sunt mult mai importanti decat conflictul care a dus la terminarea mariajului intre voi doi.

Citeste si:  Dieta saraca in carbohidrati

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.