Cresterea sanatoasa a copilului

Ca si parinte, esti un profesor important de sanatate pentru copilul tau. Iata cateva recomandari care te pot ajuta sa reusesti in aceasta treaba atat de importanta:
1. Alege laptele de san in locul celui de la sticla.
Hraneste-ti copilul cu lapte de la san pentru a-i acorda copilului avantajul sanatatii. Laptele de la san asigura toti nutrientii de care un nou-nascut are nevoie. Este de asemenea important pentru ca are anticorpi care ajuta copilul sa lupte impotriva infectiilor.
2. Fii inteleapta: imunizeaza
Imunizarile protejeaza copilul de boli grave, precum hepatita. Copiii ar trebui sa primeasca majoritatea vaccinelor inainte de varsta de 2 ani. Dar copiii mai mari si adolescentii au si ei nevoie de anumite „intepaturi”. Discuta cu doctorul copilului tau pentru a afla ce anume este mai bine pentru el si de ce are nevoie.
3. Du-ti copilul la controale medicale
Copilul tau are nevoie de controale medicale regulate inainte de varsta de 2 ani. Dupa aceasta varsta, doctorul urmareste cresterea si dezvoltarea copilului.
4. Incepe ingrijirea dintilor devreme
Dintii sanatosi pot dura o vesnicie. Asa ca invata copiii de mici sa aibe grija de dantura lor si sa se spele regulat pe dinti.
5. Pune siguranta pe primul loc
6. Ofera mancare sanatoasa
O buna nutritie este esentiala pentru cresterea sanatoasa a copilului. Copiii sub varsta de 2 ani au nevoie de o nutritie speciala.
7. Invata-l sa faca exercitii fizice
Copiii activi sunt copii sanatosi. Copiii ar trebui sa fie sanatosi si din punct de vedere fizic.
8. Pastreaza pielea copilului sanatoasa
9. Fii un model pentru el
Copiii invata multe dintre lucrurile si lectiile pe care tu i le dai. Pentru el esti un exemplu, asa ca poarta-te ca atare.

Citeste si:  O "partenera de dieta" te poate ajuta sa scapi de kilogramele in plus!

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.