Cromoterapia

Cromoterapia reprezinta o forma de energie, puternica, care patrunde in viata noastra de zi cu zi, sub forma luminii, acea sursa a vietii necesara tuturor formelor de viata.
O echipa de cercetatori austrieci au studiat indeaproape proprietatile vindecatoare ale luminii soarelui si au observat faptul ca nuantele extraordinare ale apusului de soare ofera o priveliste care imbunatateste starea de spirit.
Terapia prin culoare are deci, un efect asupra sufletului, trupului si mintii. Ea creeaza o reactie la nivel emotional si la nivel psihologic si este foarte valoroasa in procesul de reechilibrare emotionala, fizica si spirituala.
Fiecare culoare utilizata are un efect propriu asupra sistemelor, continand sute de tonuri si nuante, cu proprietati miraculoase de vindecare.
Diferitele culori stimuleaza sistemul nervos si pot declansa cresterea sau scaderea tensiunii, a problemelor respiratorii si a ratei pulsului.
Nuantele stimulante sunt rosul ( supravietuire, incredere) , portocaliul ( sentimente, placere ) si galbenul ( inteligenta, control ) , in timp ce verdele( iubire, acceptare ) si albastrul ( exprimare, receptivitate ) au rolul de calmant psihologic.
Lumina rosie este folosita pentru a trata ulcerul varicos, favorizand astfel circulatia sangelui, curatand si vindecand zonele afectate.
Starea noastra de sanatate este reflectata prin culori diferite in interiorul campului energetic inconjurator si pot fi vazute de catre anumite persoane care au har.
Aceste persoane se numesc cromoterapeuti si poate trece culoarea prin aura bolnavului pentru a repara un dezechilibru in sistem.
Paleta de lumini folosita de majoriatatea terapeutilor include nuante de rosu, galben, verde, albastru, indigo si violet. Insa putem regasi si nuante de verde-albastrui, verde-galbui, turcoaz, galben-lamaie, roz si alte nuante ce rezulta din combinarea culorilor de baza.
Sunt sigura ca ati experimentat acest lucru si voi, atat in tinuta de zi cu zi, cat si in casele voastre. Culorile hainelor pe care le purtam ne influenteaza foarte mult starea de spirit si de concentrare din timpul zilei. De asemenea, o casa luminata, in care s-au folosit diverse culori calde, poate ameliora starea de sanatate si de dispozitie a unei persoane pe parcursul zilei.

Citeste si:  Alergiile - partea a doua

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.