Culorile ne imbunatatesc viata

Lumea in alb si negru. Iti poti imagina cum ar arata viata noastra fara culori? Culorile fac parte din viata noastra, nu doar prin frumusetea lor, ci si prin beneficiile terapeutice exercitate asupra organismului nostru.
Terapia prin culori a fost folosita inca Antichitate, cand grecii si egiptenii construiau temple de lumina, culoare si spectre.

Culorile au puterea de a reechilibra organismul, organele bolnave, procesele psihice si trairile interioare ale omului.
Ele ne influenteaza zilnic starea de spirit, modul de viata si ne pot ajuta sa reglam anumite functii in organism care pot functiona necorespunzator.

Citeste si:  De ce trebuie sa ne vaccinam

Cromoterapia merge pe principiul ca anumite culori de lumina pot avea efecte vindecatoare asupra anumitor parti ale corpului sau ale mintii.
Terapia prin culoare poate implica bai de lumina colorata, haine de anumite culori, consumarea unor alimente colorate sau lichide de o anumita culoare.

Culoarea rosie este o culoare tare, puternica. Ea este recomandata persoanelor care sufera de anemie, tuberculoza, viroze respiratorii sau paralizii. De asemenea, ea este responsabila de cresterea vointei si a dinamismului fiind recomandata celor care au depresii sau stari de slabiciune.

Citeste si:  Protagonistii industriei de infrumusetare se reunesc la Bucuresti in cadrul expozitiei COSMOBEAUTY, 4-6 mai 2012, Sala Palatului

Galbenul este considerate cea mai vesela culoare din tot spectrul, fiind asemanata cu soarele. Ea stimuleaza trairea unor sentimente pozitive, de optimism, curaj si generozitate.
Aceasta culoare are efecte miraculoase in tratarea afectiunilor ficatului, vezicii biliare, constipatiei, bolilor de piele, balonarilor, migrenelor, etc.

Culoare verde este indicata impotriva durerilor de cap, alergiilor, insomniilor, nevralgiilor sau hipertensiunii arteriale. Despre verde se mai spune ca ar fi benefic si in stimularea vindecarii ranilor si fracturilor.

Citeste si:  Terapia prin culori

Albastrul este recomandat in cazul persoanelor care sufera de varsaturi, inflamatii, insolatie, dureri de dinti, dureri menstruale, fiind un bun imunostimulent, care ajuta la refacerea celulelor si a tesuturilor.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.