Cum accepti faptul ca baiatul mamei are o prietena

Iata ca a venit si varsta adolescentei…iar baietelul mamei a crescut…incat parca nu mai e baietelul mamei. Unde mai pui ca de cateva zile tot incearca sa-ti spuna ca vrea sa vina acasa cu prietena lui sa ti-o prezinte.
E prima oara cand i se intampla asta.. si nu stii cum sa reactionezi. Recunoaste! Esti putin panicata, pentru ca nu stii exact cum este acea fata, daca il iubeste si mai ales ce fel de relatie au. Dar din moment ce vrea sa ti-o prezinte inseamna ca este ceva mai serios.. de durata.
Este normal sa te simti asa..si sa vrei sa afli mai multe despre ea. Dar ai rabdare sa o cunosti si abia dupa aceea iti poti forma o parere sau poti lua atitudine daca simti ca ceva este in neregula.
Nu uita ca prima impresie conteaza, dar nu este de multe ori cea mai buna. De cate ori nu ti s-a intamplat sa judeci o persoana, bazata fiind pe niste argumente superficiale si lipsite de sens ( haine, educatie, cariera ) ? .
Inainte de a deschide gura si de a incepe sa comentezi, adu-ti aminte ca si tu ai trecut prin aceeasi situatie cand ai facut cunostinta cu parintii sotului tau. Nimanui nu-i place sa fie judecat, mai ales inainte de a-l cunoaste cu adevarat.
Cel mai bine este sa-ti asculti fiul, sa-l sprijini in alagerea facuta. Pana la urma, decizia este a lui, indiferent daca iti convine sau nu. Daca te porti frumos si ai putina rabdare, vei vedea ca pe viitor va tine cont de sfaturile tale, fara a mai stramba din nas sau de a mai pune la indoiala cuvintele si experienta ta de viata.
Daca fata pe care fiul tau ti-a prezentat-o nu reprezinta din punctul tau de vedere nici un pericol emotional pentru fiul tau, in sensul ca nu-si bate joc de el, nu ai motive sa ii atragi atentia sau sa-i cauti partile rele.
Daca in caz contrat, simti sau ai certitudinea ca ceva este in neregula, vorbeste calm si pe un ton prietenos cu fiul tau, fara a-i impune sau a-l invata ce sa faca. Expune-ti parerea, da-i un sfat, dar lasa-l pe el sa decida ce are de facut si ce este mai bine pentru el si pentru relatia lui.

Citeste si:  In premiera in Romania, intolerantele alimentare testate gratuit prin mijloace moderne

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.