Cum amelioram spondiloza

Spondiloza reprezinta acea forma a reumatismului degenerativ al coloanei vertebrale, care apare atat la nivelul discurilor intervertebrale, cat si la nivelul cartilajelor articulare.
Durerea reprezinta sindromul principal al spondilozei. Aceasta durere poate fi data de deficientele coloanei vertebrale, obezitate, atrofia musculara de la nivelul trunchiului, traumatisme sau de sedentarism.
Pentru a ameliora spondiloza este recomandat sa facem acea gimnastica medicala de care toti medicii pomenesc atunci cand vine vorba de recuperare.
Exercitiile fizice trebuie practicate zilnic, sau de trei ori pe saptamana, dimineata sau dupa-amiaza, cu o ora inainte sau dupa masa.
Aceasta gimnastica medicala trebuie sa contina exercitii fizice care sa contribuie la formarea si pastrarea tinutei corecte a corpului, eliminand punctele de presiune si micsorand astfel uzura lor.
Masajul sau automasajul este indicat atunci cand musculatura este rigida si dureroasa inaintea sau dupa efectuarea gimnasticii medicale.
Exercitiile trebuie intercalate cu pauze scurte ( 10 – 15 secunde ) si respiratii profunde.
Cele mai indicate pozitii pentru practicarea acestor exercitii fizice sunt urmatoarele: stand culcata pe spate, cu fata in jos, pe palme, pe genunchi, atarnata si mai putin pozitia sezand.
In cazurile de spondiloza sunt contraindicate alergaturile, sariturile, cazaturile, miscarile bruste si in forta, transportarea unor greutati mari si pe distante lungi intr-o singura mana.
De asemenea, stilul de viata sedentarist si cresterea in greutate trebuie combatute, deoarece atrofia muschilor si solicitarea coloanei vertebrale produce tasarea vertebrelor si implicit degradarea discurilor vertebrale.
Iata ce tip de exercitii trebuie sa executati pentru a scapa de soondiloza:
Mers pe varfurile picioarelor cu leganarea laterala a corpului, avand palmele la ceafa. Din mers, ridicati cate un genunchi la piept, la fiecare 3 pasi, in timp ce ridicati mana stanga deasupra capului.
Mersul cu ghemuirea corpului la fiecare 4 pasi, cu sprijin pe palme este si el indicat.

Citeste si:  Invata-l sa economiseasca

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.