Cum il pregatim pentru scoala

Pentru foarte multi parinti, mersul la scoala al copiilor poate insemna un maraton, care incepe de la prima ora a diminetii si se termina in jurul pranzului sau chiar seara tarziu, in functie de ora la care au inceput cursurile.
Copilul are in permanenta nevoie de pregatire si ajutor din partea parintilor atunci cand se pregateste pentru scoala: pregatirea temelor, pregatirea ghiozdanului si a pachetelului pentru a doua zi.
Este important sa fii mereu disponibila pentru copilul tau atunci cand vii acasa si cand are nevoie de tine.
Temele pentru scoala reprezinta cea mai importanta activitate pe care un copil trebuie sa o aiba in anii de scoala. Fii alaturi de el si ajuta-l de cate ori iti cere ajutorul. Nu ii rezolva tu problemele, arata-i doar care este solutia si lasa-l pe el sa faca tot ce trebuie pentru a obtine un rezultat final.
Din comoditatea sau lipsa de rabdare, unii parinti evita sa faca temele cu copilul, sau prefera sa le rezolve ei cu totul, fara a tine cont daca in felul acesta cel mic a retinut ceva din ceea ce a vazut.
Explica-i cu calm si amabilitate cum trebuie sa isi faca temele, cum trebuie sa se organizeze si de ce este important sa respecte ceea ce li se da de la scoala.
Un alt pas important este pregatirea ghiozdanului. In primul an, este de preferat sa-l faceti impreuna. In felul acesta va invata si el care sunt caietelele de care are nevoie, carticelele si alte materiale didactice. Plus ca pana va invata orarul pe de rost, in asa fel incat sa-si poata face singurel ghiozdanul poate dura cativa anisori.
Roaga-l pe cel mic sa verifice intotdeauna ghiozdanelul inainte de a se pune la culcare: sa aiba toate caietele, cartile, sa aibe stiloul incarcat, sa aibe rigla, cariocile, blocul de desen, daca este cazul sau echipamentul de trening, daca are ore de educatie fizica.
Pachetelul este grija ta, nu a lui, asa ca nu este nevoie sa-l implici si pe el, decat dupa o anumita varsta.
Dimineata, inainte de a-l duce la scoala, asigura-te ca are intotdeauna doua sandwich-uri la el, sticluta cu apa, un fruct si un desert.
Copilul are nevoie de aceste lucruri; chiar daca nu le mananca pe toate, este bine sa le aiba la el, decat sa i se faca foame sau pofta si sa nu aiba ce manca.
De asemenea, este bine sa-i dai si cativa banuti la el, pentru orice situatie de urgenta. Nu foarte multi, suficienti cat sa aiba de un bilet de tramvai daca are nevoie, de ceva dulce..
Pregateste-i de seara uniforma sau hainutele cu care se va imbraca, pentru a avea timp dimineata sa te ocupi de pachetel si de alte lucruri care tin de micut.

Citeste si:  Ajuta-ti organismul cand este supus la stres si consuma nuci

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.