Cum isi petrece copilul tau timpul liber?

Cum isi petrece micutul tau timpul liber, dupa scoala? Citeste, sta in fata televizorului sau bate mingea in fata blocului?
In zilele noastre, cei mici au devenit din ce in ce mai interesati de cu totul si cu totul alte lucruri: calculatoare, internet, gadget-uri, telefoane si tot ce tine de tehnologia moderna. Mai rar mai auzi de un copil care isi doreste sa citesca o carte, sa joace ascunsa la scara bocului sau se uite la filme educative.
Tu cum te implici in activitatile extra-scolare ale copilului tau? Incerci sa-i oferi posibilitatea de a alege o activitate cu tenta artistica ( cursuri de muzica, dans, limbi straine ) sau il lasi pe el sa decida cum isi petrece timpul liber?

Citeste si:  Maladia Alzheimer, diagnosticata printr-un test de sange

De foarte multe ori ii auzim pe cei mici: “Mami, m-am plictisit!”sau “Nu stiu ce sa fac!”. Tu cum reactionezi in situatiile astea? Este foarte important sa fii receptiva la nevoile copilului si sa incerci sa-i oferi atentia de care are nevoie, dar si sprijinul pe care involuntar il cere.
Uneori, cei mici au nevoie de mici impulsuri, venite din partea parintilor pentru a putea vedea dincolo de limita cunostintelor acumulate de ei.
Cum isi poate da seama cel mic ca ii place muzica, daca tu ca parinte nu ii oferi astfel de momente muzicale? Mergi cu el la opera, la un concert sau ofera-i posibilitatea sa asculte sau sa priveasca la televizor muzica de buna calitate.

Citeste si:  Conjunctivita

Cum iti poti da seama daca micutului tau ii place sa danseze daca nu petreci suficient timp cu el pentru a putea observa care ii sunt pasiunile? Cursurile de dans sunt un inceput foarte bun pentru copii, mai ales ca daca le place, pentru ca pot lua in serios acest hobby si pot face o cariera de viitor in lumea dansului, daca au sustinerea ta morala si financiara.

Citeste si:  Lentile de contact vs ochelari

Decat sa-ti “parasesti” copilul in fata televizorului din prea multa comoditatea sau lipsa timpului liber, mai bine ii dai posibilitatea sa practice un sport. Inscrie-l la un curs de natatie, la fotbal, handal, volei sau gimnastica si fereste-l cat inca este mic de fenomenul media. Din pacate, micutii nu pot face diferenta dintre bine si rau la varste fragede si iau drept exemplu tot ce vad la televizor, la stiri sau in emisiunile mondene la care ne uitam cu atata patos.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.