Cum negociem cu gemenii

Daca ieri vorbeam despre bucuria de a avea copii gemeni si de cat de mult ajutor vei avea nevoie in primele luni de viata, pentru a putea face fata tuturor provocarilor, astazi vom vorbi despre ceva la fel de important, si anume, felul in care vorbim, felul in care ii educam si “negociem” cu ei.
Iata ce lucruri este bine sa spui si ce lucruri este bine de evitat atunci cand esti intr-un conflict cu gemenii:
1.Faptul ca tii mai mult la unul din ei, decat la celalalt. Chiar daca in sufletul tau, simti ca tii mai mult la unul din ei, desi imi este greu sa cred asta, nu le spune niciodata acest lucru. Nu vei face decat sa le inspiri spiritul competitiv si sa-i faci sa se urasca pentru pe unul il iubeste mama mai mult, pentru ca unul e mai frumos sau mai bagat in seama.
2.Nu trece de partea unuia din ei atunci cand se cearta. Ca toti copii, si gemenii vor avea de foarte multe ori momente de discutii si cearta frateasca. Cu toate astea, rolul tau este sa mediezi aceste conflicte dintre ei, fara a tine partea nici unuia din ei, chiar daca stii ca are dreptate. Prin cuvinte si prin argumente, il poti face pe cel care a gresit sa inteleaga ca a facut ceva rau, fara sa-l dai drept model pe celalalt frate.
3.La ziua de nastere, fiecare trebuie sa aiba tortul lui. Chiar daca sunt gemeni, pot avea caractere diferite, gusturi diferite, si chiar daca sunt frati, nu simt mereu nevoia sa imparta totul. Mai ales tortul aniversar. Poate unul vrea un tort in forma de masinuta, iar celelalt un tort in forma de printesa. Daca poti sa le oferi aceste lucruri, fa-le, pentru ca mai tarziu vor aprecia gestul tau.
4.Cand sunt mici, sunt convinsa ca iti va placea sa ii imbraci la fel. Ce te faci insa, cand vor creste mari si vor spune ca vor sa aiba haine diferite? Trebuie sa tii neaparat cont de parerea lor si sa ii lasi pe ei sa-si aleaga hainele pe care vor sa le imbrace.
5.Nu face din unul, copia celuilalt. Chiar daca seamana leit, am spus, pot avea caractere diferite: daca unul vrea un tricou albastru, altul unul verde, unuia ii place dansul, iar altuia fotbalul, trebuie sa intelegi acest lucru si sa le oferi posibilitatea de a face lucruri diferite. Ar fi pacat sa ajunga la maturitate, unul realizat, iar celelalt sa fie copia fidela, din umbra, a celuilalt, care nu a reusit nimic in viata.

Citeste si:  Avortul spontan, spaima femeilor insarcinate

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.