Cum sa adopti un copil

Se intampla deseori ca multe cupluri sa nu poata avea copii si sa isi doreasca cu ardoare unul. Atunci, singura solutie ramane adoptia. Insa, inainte de toate trebuie sa stii ca procedeul este lung si anevoiez, asa ca trebuie sa te inarmezi cu multa rabdare, timp si resurse financiare.
Dupa ce ati decis sa adoptati un copil primul pas pe care trebuie sa il faceti este depunerea unei cereri la Directia Sociala si Protectia Copilului.
Asistentii sociali va vor evalua dupa criterii precum: domiciliul, venituri, stare civila, istoricul familiei, conditii pentru cresterea unui copil. Atat tu, ca mama, cat si sotul tau trebuie sa fiti cu minimum 18 ani mai in varsta decat copilul pe care intentionati sa-l infiati.
Timp de 3 luni copilul va este incredintat, dar monitorizat de asistentii sociali. Saptamanal, asistentul social va va vizita, pentru a vedea daca cel mic se adapteaza in noua sa casa. La final, centrul de adoptie elibereaza un atestat necesar infierii.
Va spuneam mai sus ca aveti nevoie de foarte multa rabdare pentru ca D.G.A.S.P.C. inainteaza dosarul la Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului…iar asta dureaza.
O data cu obtinerea confirmarii, puteti respira usurati – ati obtinut dosarul de adoptie. Asistentul social va supraveghea situatia copilului timp de doi ani. Procedura poate dura pana la 3 ani insa merita.

Citeste si:  Incep gradinitele si scoala. Cat de pregatit este micutul tau pentru viata in colectivitate?

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.