Cum sa calmezi un copil agresiv

Comportamentul agresiv al copilului nu ii poate aduce decat antipatii si probleme sociale, daca nu iei masuri pentru asta din timp.
Comportamentul anti-social este incurajat de cele mai multe ori de lipsa de comunicare dintre parinti si copii, dar si in scoli si in mediul in care copilul isi desfasoara anumite activitati.
Din pacate, aceasta agresivitate incepe sa fie din ce in ce mai confundata cu popularitatea si cu spiritul independent care face ce vrea, cand vrea, cum vrea si cu cine vrea.
In calitate de parinte, trebuie sa-ti inveti copilul care sunt limitele si pana unde poate “intinde coarda”.
Chiar si in scoli, copiilor li se formeaza anumite principii si idei, care daca nu sunt dezbatute corect si la timp, vor duce la pareri gresite si la neintelegeri in educatie.
Majoritatea pustilor cu varste intre 10 si 14 ani au impresia prost formata ca agresivitatea merge mana in mana cu succesul, fapt pentru care vor deveni violenti si agresivi, pentru a se asigura ca si-au propus ce le va iesi, ca nimeni nu le va sta in cale.
Orice factor de stres reprezinta momentul ideal de a-si rasfrange furia si de a face fite si mofturi la toata lumea. Voi ca parinti stabiliti pana unde poate merge cu aceste lucruri si cum il puteti potoli.
Inainte de a lua masuri, incearca impreuna cu el sa stabilesti care este cauza exacta a acestei stari de furie pe care o are. Poate fi vorba de un esec, poate fi vorba de o frustare sau de un conflict interior. Cert este ca nimeni nu reactioneaza agresiv fara un motiv anume.
O data ce ai aflat care este cauza, iti va fi mult mai simplu sa gasesti solutii, ba chiar mai mult sa neutralizezi pe viitor posibilele conflicte.
Un copil cu un comportament agresiv, are nevoie de atentie si supraveghere din partea celor dragi. Fereste-l de scene de violenta, de desene cu personaje violente, de emisiuni tv in care sunt prezentate persoane agresive si de stiri. Stirile contin de cele mai multe ori imagini violente sau prezinta cazuri de o incarcatura psihologica negativa care de foarte multe ori il poate marca sau influenta pe cel mic.
Explica-i ca exista o rezolvare pentru orice si ca numai prin calm si rabdare va reusi in viata. Felicita-l de fiecare data cand trateaza corect o problema si arata-i cum trebuie sa procedeze.
Nu uita ca felul in care tu si tatal copilul va purtati, influenteaza felul in care se va purta si el. Copilul copiaza comportamentul parintilor, asa ca mare grija la felul in care vorbiti, actionati si gestionati anumite probleme.

Citeste si:  Cum descifram semnalele bebelusului?

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.