Cum sa incurajezi activitatile artistice ale copilului

Singurul lucru pe care un parinte nu i-l poate da de-a gata sau darui copilului sau este creativitatea si talentul.
Creativitatea copilului consta in felul in care invata despre lumea care il inconjoara si despre el insusi, exprimata si prin alte modalitati decat comunicarea.
Parintii ar trebui sa acorde mai multa atentie dezvoltarii copilului si educatiei, mai ales in cultivarea simtului artistic si al exploatarii talentului copilului.
Iata care sunt cele mai bune metode de incurajare ale copilului catre activitatile artistice:
1.Ofera-i suficient timp liber pentru a se putea juca. Poate parea ciudat, dar nu prin invatat isi va da seama de hobby-urile sale, ci prin joaca. In felul acesta, copilul isi modeleaza propria lume si felul in care vede si percepe anumite lucruri, care mai tarziu se pot transforma in abilitati artistice.
2.Nu-ti forta copilul sa invete sau sa faca un lucru artistic care nu-i place. Daca nu-i place dansul si vrea sa picteze, lasa-l sa mearga la orele de pictura. Un copil care face un lucru, fortat fiind de cineva, nu va avea niciodata reusite sau satisfactii de pe urma muncii sale.
3.Mergi cu copilul la diverse evenimente cu scopuri artistice: la o expozitie de pictura sau sculptura, la o piesa de teatru, la un concurs de dans, la un concert de muzica usoara, etc.
4.Fa-i un spatiu in camera lui unde sa poata sa exerseze, sa danseze sau sa deseneze linistit. Poate fi inca o camera sau un colt al camerei, nu conteaza, atata timp cat este decorat si aranjat conform obiectivului sau.
5.Spune-i povesti, citeste-i poezii sau canta-i melodia ta preferata. In felul acesta, creativitatea lui va fi pusa in miscare din dorinta de a face si el acelasi lucru pentru tine, cu scopul de a te surprinde si de a face o surpriza placuta.
Pune-i la dispozitie toate lucrurile si informatiile de care are nevoie pentru a-si pune in practica ideile si nevoile.Lasa-l sa se uite la televizor, insa nu mai mult de doua ore pe zi. Cumpara-i reviste, acuarele sau orice altceva isi doreste ( in limita posibilitatilor fiecaruia, evident ) si lasa-l sa creeze lumea asa cum o vede el.

Citeste si:  Centrul Oxxygene lanseaza primul Spital Privat dedicat bolnavilor cu Alzheimer si alte forme de dementa din Romania

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.