fbpx

Cum sa intarim sistemul imunitar

– Cum sa evitam banala gripa, virozele sau alte imbolnaviri specifice sezonului rece?
Cea mai buna metoda este prevenirea , intarirea imunitatii organismului.
– Ce este imunitatea?
Imunitatea reprezinta totalitatea mecanismelor de aparare impotriva microorganismelor, precum bacterii, virusi sau paraziti. Un organism cu o imunitate scazuta prezinta stare de epuizare, slabiciune, oboseala, lipsa poftei de mancare si este predispus la imbolnaviri frecvente. Acestea sunt favorizate de expunerea in spatii inchise, uscate, la fum de tigara sau alti poluanti, modificari climatice, dezechilibre alimentare precum lipsa legumelor si fructelor din alimentatie.
– Exista remedii stimulatoare ale imunitatii in afara vaccinurilor?
Va prezentam cateva din remediile cel mai des utilizate:
1) Echinaceea – planta utilizata in vindecarea infectiilor, numeroase studii demonstrandu-i eficienta in intarirea sistemului imunitar. O intalnim in produse farmaceutice ca ceaiuri, capsule, tinctura sau in combinatii cu propolis, vitamina C, zinc, aloe, maces, ginseng siberian, ginko biloba, patlagina.
2) Coenzima Q10 – substanta cu un rol asemanator vitaminelor, continuta in alimente precum carne, ficat, inima, oua. Pe langa faptul ca are efecte benefice in afctiuni cardiovasculare si cancer, fortifica si sistemul imunitar.
3) Catina alba (hippophae rhamnoides) – arbust de la care sunt utilizate in special fructele pentru continutul complex de vitamine si minerale. Creste puterea de aparare a organismului impotriva bolilor.
4) Gheara matei (uncaria tomentosa) – planta din padurea amazoniana. Este considerata unul din cei mai eficienti fortifianti ai sistemului imunitar.
5) Vitamina C – administrata cateva zile pe luna este un bun stimulator al imunitatii, pe langa numeroase alte functii biologice. Poate fi utilizata cu succes in prevenirea starilor gripale. Alte surse de vitamina C sunt citricele, ccatina, macesele, etc.
Extractele vegetale (tip septilin) din plante indiene sunt produse putin cunoscute in Romania; intaresc sistemul imunitar atat la copii cat si la adulti si batrani.
6) Ginseng-ul – planta originara din China. Exista mai multe tipuri de ginseng, apreciat fiind cel chinezesc si coreean. Este o planta adaptogena, adica mareste capacitatea si viteza de adaptare a organismului la conditii de viata neprielnice si creste vizibil imunitatea.
7) Zincul – oligoelement care exercita un efect pozitiv asupra sistemului imunitar.
8) Oscillococciunum – produs homeopat, previne sindromul gripal daca este administrat cate o doza saptamanal, incepand cu jumatatea lunii octombrie pana la jumatatea lunii aprilie. Are si efect benefic in cazul aparitiei bolii.
9) Propolisul – este un produs foarte util, mai ales in scop profilactic, de aceea intra in multe combinatii stimulatoare ale imunitatii organismului.

Citeste si:  Ce trebuie sa stim despre sindromul ovarelor polichistice
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.