fbpx

Cum sa-l lasi singur in camera

Ideal este ca micutii sa doarma singuri in camera. Si asta din motive de sanatate, pentru ca parintii mai fumeaza, mai sunt raciti, ca sa nu mai vorbim de riscul de a-si rani bebelusul, cand dorm profund- si pentru ca este foarte posibil ca, mai tarziu sa nu il mai poata „alunga” din patul lor. Hai sa vedem ce e de facut.
Nu este totul chiar atat de greu pe cat pare la prima vedere. Partea cea mai importanta este ca parintii sa fie cu adevarat decisi. Adevarat, presupune un efort in plus din partea mamei- cea care se scoala, de regula, noaptea, ca sa ii dea lapte, ca sa vada de ce scanceste. Pana te duci la el in camera, pana te intorci, ti-a fugit somnul de tot. Un motiv in plus sa „lucrezi in ture” cu tatal micutului.
Mic, dar smecher
Una peste alta, este bine sa dormiti separat chiar din primele nopti, pentru ca:
– in camera lui bebe nu tii geamul deschis noaptea, deci daca dormiti impreuna cu el aveti conditii optime de…sauna;
-somnul tau si al tatalui este alterat si e grija de „a nu strivi copilul”, de a nu-l rasturna cu fata in jos, cu riscul de a-i astupa caile respiratorii in asternut.
-daca sunteti agitati, starea voastra se transmite micutului.
-copiii sunt smecheri: cu cat impart mai multa vreme camera sau patul cu parintii, cu atat mai greu vor accepta, la un moment dat, sa doarma separat; ei au tendinta de a „pune monopol” pe parintele care ii ia in pat cu el (mama, este cea care de regula face asta) si, in timp, relatia de cuplu se poate raci din aceasta cauza.
Baby phone- „bona” nevazuta
In apartamentele noastre de la bloc auzi tot ce face bebe doar tinand usa deschisa intre camere. Iar pentru casele mai mari s-a inventat baby phone- aparatul care iti permite sa auzi si de la un etaj la altul cand s-a trezit copilul, daca gangureste multumit sau daca plange.

Citeste si:  Feng Shui pentru sanatate
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.