Cum sa ne intarim imunitatea toamna

Acum ca a trecut vara si ca s-a instalat ploioasa toamna, trebuie sa avem mai multa grija de noi si de organismul nostru, in special de imunitate, care are tendinta de a scadea, odata cu venirea frigului.
Ce putem face pentru a ne intari organismul? Pai in primul rand trebuie sa avem o alimentatie sanatoasa, profitand desigur de alimentele pe care acest anotimp le pune la dispozitia noastra.
Strugurii sunt cele mai recomandate fructe ale acestui sezon. Sunt bogati in vitamina C, fosfor si fier si sunt foarte indicati in curele pentru anemie, in special cei de culoare rosie. Se pare ca acestia stimuleaza atat depunerea fierului si a calciului, cat si buna circulatie a sangelui.
De asemenea, vinul sau mustul sunt si ele doua bauturi extraordinar de bune, care ne ajuta sa ne intarim organismul si care ne dau putere si pofta de mancare. Consumate in cantitati mici, doar pentru a stimula organismul, aceste bauturi nu au nici un fel de contraindicatie.
Rosiile, castravetii, ceapa rosie si ardeii sunt cele mai potrivite legume pentru a ne intari organismul. Pe langa faptul ca sunt gustoase, sunt si foarte bogate in proteine, ideale pentru cresterea imunitatii.
Consumate in stare naturala sau in salate, alaturi de mirodenii si alte legume, sunt numai bune pentru imunitate, acum cand vremea ne face mofturi si ne pune sa ne imbracam mai grosut pentru a ne feri de posibilele raceli.
Ceaiurile sunt un alt remediu impotriva racelilor si care ne ajuta sa ne intarim organismul. Ceaiul de macese, ceaiul de tei si cel de fructe uscate este cel mai bun pentru persoanele care nu agreeaza ceaiurile. Sunt bune la gust si merg baute si neindulcite, pentru a spori si mai mult efectele lor terapeutice.
Branzeturile si lactatele sunt si ele importante in procesul de intarire al imunitatii. Consuma iaurturi si branza proaspata de vacuta atat la micul dejun cat si seara, cu putina ciocolata si zahar, pe post de desert.
Gutuile sunt foarte bune, mai ales acum ca a venit toamna si vor incepe sa apara pe piata. Le poti consuma crude, pentru a le pastra calitatile, dar si sub forma de dulceata sau gem, pentru a-ti indulci zilele si organismul.

Citeste si:  Pe 15 septembrie 2011, Soap Mill implineste 2 ani

Un comentariu
  1. Foarte util articolul! Eu am o imunitate foarte scazuta si am tot incercat tot felul de remedii. Chiar o sa incep sa va urmez sfaturile poate reusesc si eu sa scap de raceala in sezonul asta! Pe langa asta as mai lua si niste suplimente alimentare de intarire a sistemului imunitar. Am vazut la o colega de munca unele de la Ropharma, Activit imuno parca se numeau..le mai ia cineva? Colega mea era ft incantata, a zis ca iarna trecuta n-a mai racit ca alte dati. Mie mi se pare bun pt ca are ingrediente naturale, ca n-as vrea sa bag chimicale in mine ca nu rezolv nimic! Si nu costa o avere asa cum imi inchipuiam.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.