Cum sa-ti masezi copilul

Masarea copilului tau este un mod de calmare a acestuia, imbunatatirea somnului si ajutarea digestiei. Este de asemenea un mod minunat pentru tati, frati, surori, bunici sau altii de a-si petrece timp cu micutul tau.
Alege un moment in care esti relaxata si nu esti pe fuga sau asigura-te ca nu vei fi intrerupta. Nu iti masa copilul atunci cand are stomacul plin sau atunci cand ii este foame.
Asigura-te ca sta intr-o pozitie confortabila. Aseaza-l fie pe podea, fie pe pat. Aseaza-l pe spate pe un prosop moale pentru ca intai il vei masa pe fata si apoi pe spate. Camera ar trebui sa fie incalzita. Vorbeste-i sau canta-i in timp ce ii faci masaj. Amandurora v-ar placea putina muzica pe fundal.
Uleiurile naturale sunt cele mai potrivite. Incalzeste cateva picaturi in palma. Nu folosi uleiuri pe cap sau fata.
Este foarte important sa ii respecti spatiul si integritatea copilului tau. Cere voie, chiar daca el nu-ti poate da consimtamantul verbal inca. Opreste-te daca simti ca se opune. Un nou-nascut se poate bucura numai de 2-5 minute de masaj, in timp ce un copil peste doua luni poate sa iubeasca unul mai elaborat.
Incepe prin a-i masa capul, gatul si apoi restul corpului.
Incalzind uleiul in palme, intinde-l pe pieptul copilului.
Maseaza-i fiecare manuta si degetel.
Maseaza-i burtica, o mana dupa cealalta, din dreapta copilului tau spre stanga.
Indreapta-i spatele copilului.
Impinge-i genunchii spre burtica lui, si tine-i pana numeri la 10.

Citeste si:  Management Performant in Institutiile Medicale din Romania in 2012- Schimb de bune practici in management medical si managementul performantei in institutiile din sectorul medical

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.