Cum scapam de urcior

Urciorul sau orjeletul reprezinta o inflamatie prezenta la nivelul mai multor glande sebacee de la nivelul ploapelor. Daca nu este tratat, urciorul se poate vindeca si singur, in aproximativ 6 zile, sau poate genera spre un chist.
Tratamentul urciorului este in majoritatea cazurilor local. Se aplica picaturi cu antibiotic, pentru Stafilococul auriu, care apare cel mai des, si unuguent cu antibiotic si antiinflamator steroidian.
Medicamentatia trebuie prescrisa de catre un medic oftalmolog, in urma efectuarii unei consultatii, unde se va indica doza si modul de administrare al medicamentului.
Daca urciorul incepe sa se evacueze, secretia purulenta se indeparteaza usor cu apa si sapun, stoarcerea lui fiind total contraindicata.
Evitati de asemenea sa va frecati zona din jurul ochilor, mai ales daca nu v-ati spalat sau dezinfectat mainile in prealabil. Riscati sa va infectati si cu alti microbi care circula prin aer, sau pe suprafetele cu care intram in contact.
Aplicarea de comprese locale calde poate fi de folos. In unele cazuri, este necesara incizia sau drenajul, care trebuie efectuate numai de catre un cadru medical.
Daca infectia se extinde pe toata lungimea ploapei sau la regiunea sprancenelor, medicul va poate prescrie si un antibiotic pe cale generala. Acest tip de tratament dureaza in jur de 7 – 10 zile.
Pe perioada tratamentului, ochii trebuie spalati cu apa si sapun de copii sau cu ser fiziologic steril, nu cu ceaiuri sau alte lichide.
Datorita faptului ca exista o infectie, evitati sa stergeti ochii cu prosopul. Curatati numai cu servetele uscate, de unica folosinta. Nu va stergeti cu servetelul si la celalalt ochi, pentru ca riscati sa declansati infectia si la acel ochi.
Pentru a preveni reaparitia urciorului, dezinfecteaza-ti cu atentie lentilele de contact. La primul semn de iritatie, renunta la ele si poarta un timp ochelarii de vedere.
Se recomanda spalarea pe maini cu apa si sapun atat inainte, cat si dupa administrarea tratamentului, pentru a evita extinderea infectiilor.

Citeste si:  Eva Mendes: "Salile de gimnastica sunt urate si zgomotoase!"

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.