Daca mancam prajeli, dublam riscul aparitiei cancerului

Stim cu totii ca prajelile sunt "bombe calorice" si ar trebui evitate. Cercetatorii olandezi au descoperit însa ca mâncarea prajita si cea facuta la gratar contin o substanta cancerigena.Mâncarea prajita contine o substanta foarte nociva organismului, numita acrilamida, care potrivit unui studiu recent, dubleaza riscul aparitiei cancerului la femei. Ce nu se stia pâna acum este ca nici mâncarea facuta la gratar nu este neaparat mai sanatoasa, poate doar mai saraca în calorii. Si friptura la gratar, de exemplu, contine o cantitate destul de mare de acrilamida. Sfatul medicilor este sa mâncam cât mai putine prajeli, si, chiar daca nu avem timp sau chef, sa încercam sa mâncam mai rar în oras, mâncarea facuta în casa fiind mai sanatoasa. Citeste mai multe în Gândul
Stim cu totii ca prajelile sunt "bombe calorice" si ar trebui evitate. Cercetatorii olandezi au descoperit însa ca mâncarea prajita si cea facuta la gratar contin o substanta cancerigena.Mâncarea prajita contine o substanta foarte nociva organismului, numita acrilamida, care potrivit unui studiu recent, dubleaza riscul aparitiei cancerului la femei. Ce nu se stia pâna acum este ca nici mâncarea facuta la gratar nu este neaparat mai sanatoasa, poate doar mai saraca în calorii. Si friptura la gratar, de exemplu, contine o cantitate destul de mare de acrilamida. Sfatul medicilor este sa mâncam cât mai putine prajeli, si, chiar daca nu avem timp sau chef, sa încercam sa mâncam mai rar în oras, mâncarea facuta în casa fiind mai sanatoasa. Citeste mai multe în Gândul

Citeste si:  A patra luna de sarcina

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.