De ce are micutul nevoie de analize medicale

Cand vine vorba de analize si de intepat, cei mici parca isi ies din minti si nu vor sa accepte nici in ruptul capului sa mearga la cabinet sau sa se lase atinsi de catre un cadru medical.
Chiar daca va este mila de ei si nu vreti sa-i supuneti unor traume sau dureri fizice, trebuie sa va ganditi cu adevarat la sanatatea lui si la faptul ca din cand in cand este bine sa faceti cateva investigatii uzuale, pentru a verifica starea si nivelul lui de sanatate.
Controlul periodic, la medicul de familie este foarte indicat, la fel si efectuarea analizelor medicale.
Un set complet de analize medicale pentru micuti cuprinde urmatoarele analize esentiale:
1.Hemoleucograma cu formula leucocitara completa, care este necesara pentru a semnala daca sunt probleme legate de anemie sau carentele de fier.
2.Sideremia este analiza care indica nivelul fierului din sange, iar alaturi de hemoleucograma, formeaza profilul recomandat persoanelor anemice.
3.Fosfataza alcalina este recomandata in cazul celor mici pentru a se putea face evaluari si determinari impotriva rahitismului, o boala atat de intalnita la copii.
4.Calciul ionic se recomanda pentru a putea determina nivelul calciului din sange sau daca sunt pierderi, carente de calciu, in termeni medicali.
5.Urocultura este o proba de urina care determina daca micutul a capatat o infectie urinara. De cele mai multe ori, infectiile urinare pot fi asimptomatice, asa ca este necesar sa faceti aceasta investigatie.
6.Exsudatul faringian si nazal se recomanda micutilor, in deosebit celor care merg la gradinita, in colectivitati mari si pot contacta unii de la altii diversi virusi si bacterii.
7.Magneziul seric, glucoza serica sau glicemia.
8.ASLO si VSH-ul determina daca exista un proces inflamator in organismul micutului.
9.Ig E determina daca micutul este predispus la alergii.
10.Profilul lipidc pentru a masura nivelul colesterolului.
Aceste analize uzuale pot fi de real folos, avand in vedere ca sunt foarte multe boli care nu dau simptome sau nu prezinta alte semne de boala.

Citeste si:  Primii pasi catre un posterior mic

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.