fbpx

De ce ne simtim mereu obositi

Iata o intrebare la care toata lumea si-ar dori un raspuns sigur. De ce ne simtim mereu obositi? De ce de multe ori acest lucru se intampla desi am dormit mai mult decat ne asteptam si credem ca ne-am odihnit suficient?
Milioane de oameni din lumea intreaga sufera de sindromul oboselii cronice. Este frustrant si deranjant sa ai mereu aceasta senzatie de oboseala. Multi dintre noi pot afirma ca acest lucru se datoreaza stresului, a somnului neodihnitor sau a stilului de viata haotic.
A te simti epuizat poate fi uneori mai mult decat a te simti obosit, asa ca daca aceasta senzatie predomina in marea majoritate a timpului, este cazul sa tragi un semnal de alarma.
Oboseala pur si simplu, dureaza cateva zile si este remediata de obicei cu cateva ore bune de somn.
Daca senzatia de epuizare dureaza mai mult de doua saptamani, este cazul sa realizezi ca organismul tau are nevoie de ajutor pentru a se putea reface. Trebuie identificati, in primul rand, toti factorii care accentueaza aceste stari de oboseala: infectiile cronice, stresul excesiv, proasta nutritie, probleme hormonale, respiratorii sau cardiovasculare, anxietate sau depresie. Oricare dintre acesti factori enumerati mai sus pot duce la complicatii deosebit de grave daca nu sunt tratate in timp util.
Deficientele si carentele alimentare pot afecta calitatea somnului, lucru care conduce clar catre tulburari si stari accentuate de oboseala si epuizare. Organismul are nevoie de o alimentatie sanatoasa si consistenta pentru a putea duce la bun sfarsit activitati solicitante, atat din punct de vedere fizic, cat si psihic. Cu cat ne hranim mai bine, cu atat nivelul de energie este mai mare, iar starile de oboseala sau epuizare sunt departe de noi.
Stilul de viata haotic ne afecteaza in aceeasi masura in care dormitul excesiv o face. Asa ca, las-o mai usor cu noptile pierdute si mai mergi din cand in cand o data cu gainile la culcare pentru a recupera cateva ore de somn, menite sa te ajute sa-ti capeti puterea si buna dispozitie.
Stresul, depresiile si anxietatea sunt si ele cauze ale starilor de oboseala. Cu cat ne consumam mai mult pentru o problema sau situatie prin care trecem, cu atat mai multa energie consumam. Oricat de mult ne-am odihni, psihicul ramane la fel de afectat si obosit. Asa ca ia o pauza, si mergi intr-o escapada pana la munte sau undeva unde te poti relaxa in liniste.

Citeste si:  Stima de sine a copilului tau
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.