Depresia adolescentilor

Depresia adolescentilor nu este doar o stare proasta si melancolie ocazionala. Depresia este o problema serioasa care impacteaza fiecare aspect al vietii adolescentului. Lasata netratata, depresia adolescentina poate duce la probleme acasa si la scoala, la consumul de droguri, chiar la tragedii ireversibile precum violenta sau sinucidere. Din fericire, depresia adolescentina poate fi tratata, si, ca un parinte ingrijorat, profesor, sau prieten, exista multe lucruri pe care le poti face sa ajuti.

Citeste si:  Taierea pielitelor din jurul unghiilor favorizeaza aparitia infectiilor

Intelegerea depresiei adolescentine

Exista multe conceptii gresite despre depresia adolescentina in general. Da, anii adolescentei sunt dificili, dar majoritatea tinerilor au nevoie de o prietenie buna, succes la scoala si activitati outdoor. Starile proaste ocazionale sunt de asteptat, dar depresia este ceva diferit. Depresia poate distruge esenta personalitatii adolescentului, cauzand tristete, disperare si furie.

Citeste si:  Ce faci daca fura sau minte

Semne si simptome ale depresiei la adolescenti:

– Tristete si lipsa de speranta
– Iritabilitate
– Lacrimi si plans frecvent
– Lipsa interesului in activitati
– Schimbari in alimentatie si obiceiuri de somn
– Lipsa de odihna si agitatie
– Sentimentele de vina
– Lipsa de entuziasm si motivatie
– Oboseala sau lipsa de energie
– Dificultate in concentrare
– Ganduri de moarte sau sinucidere
Daca nu esti sigura ca un adolescent din viata ta este deprimat sau este „doar adolescent”, ia in considerare timpul in care aceste simptome domina.
Depresia la adolescenti poate fi foarte periculoasa, intrucat ei sunt destul de vulnerabili, asa ca trebuie sa avem grija de ei.

Citeste si:  880 de specialisti in sanatate instruiti gratuit in management si utilizarea noilor tehnologii

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.