Depresia postnatala

Depresia postnatala este foarte comuna la majoritatea proaspetelor mamici. Sentimentele de dupa nastere sunt perfect normale si de cele mai multe ori dispar in cateva saptamani.
Depresia postnatala, pe de alta parte, este o problema putin mai serioasa care poate sa intervina cu abilitatea ta de a avea grija de tine insuti si de copilul tau nou-nascut. Cu acest tratament, suportul familiei, si atentia lor este tot ce ai nevoie pentru a te pune pe picioare si a te bucura de cea mai frumoasa perioada din viata ta.
Abia ai nascut un copil. Te asteptai sa fii fericita, sa sarbatoresti acest eveniment, dar in loc sa se intample asa, tie iti vine sa plangi. Erai pregatita pentru aceasta bucurie, dar nu pentru epuizare, anxietate si stres. Poate ca nu te-ai asteptat la toate aceste lucruri, dar depresia este un lucru obisnuit pentru proaspetele mamici. De fapt, aceasta depresie post-natala este foarte comuna. Pana la 85% din proaspetele mamici experimenteaza aceasta problema. In afara de starile de indispunere si tristete, mai apare si insomnia, iritabilitatea, schimbari in apetit si probleme de concentrare. Aceste simptome apar de obicei cu cateva zile inainte de nastere si dureaza pana la doua saptamani dupa ce ai nascut.
La inceput, depresia postnatala poate nici sa nu se faca simtita, pana cand simptomele nu se fac mai intense si nu devin mai severe. Anxietatea este de asemenea o parte importanta a depresiei. Daca suferi de depresie postnatala, nu trebuie sa te ingrijorezi prea tare asupa sanatatii copilului tau si a starii lui de bine.

Citeste si:  Oricate exercitii ai face si chiar daca tii dieta, burtica ta nu dispare? Afla care ar putea fi cauzele

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.