Despre colesterol

Colesterolul este o substanta care este produsa de ficat si gasita in anumite mancaruri. Este de obicei nevoie pentru a produce vitamina D impreuna cu alti hormoni importanti, precum sa construim peretii celulelor, si sa creem un tip specific de sare, care ajuta la digerarea grasimilor. Corpurile noastre pot produce suficient cat sa ne digeram mancarea ok, dar este greu sa evitam din moment ce multe mancaruri il contin. Un lucru pe care psihologia si stiinta ne-au invatat este acela ca prea mult din orice poate face rau, si asta se aplica si in cazul colesterolului de asemenea.
Poate fi un lucru negativ daca este absorbit prea mult. Daca nivelul colesterolului din sange creste, exista riscul de a „ataca”inima. Colesterolul creste daca mancam prea multe grasimi saturate, grasimi gasite in mancaruri pe baza de animale. Pe langa ceea ce mancam, ficatul produce o cantitate de colesterol el insusi.
Exista in total doua tipuri de colesterol, si, diferit de ceea ce am crede noi, nu toate tipurile sunt daunatoare organismului nostru. Exista lipoproteine scazute si lipoproteine ridicate. Lipoproteinele cu densitate scazuta nu fac rau organismului, in comparatie cu lipoproteinele ridicate care sunt intr-adevar asa cum bine stiam, daunatoare organismului uman.
Colesterolul este un tip de lichid care este gasit in mancaruri. Corpul nostru produce aproximativ 1 000 de miligrame pe zi, si consumam multe miligrame din mancarurile zilnice.
Astfel, trebuie sa acordam o mai mare atentie tipurilor de mancaruri pe care le consumam zilnic.

Citeste si:  Jocurile pe calculator ajuta la recuperarea dupa un accident vascular cerebral

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.