Detectia virusului HPV

Femeia

Mergi la medicul ginecolog de doua ori pe an si fa-ti setul uzual de analize: atat de sange, cat si din secretii. Este foarte important sa faci acest lucru, mai ales daca ai avut variatii de greutate in ultima perioada, daca ai urmat vreun regim, daca iti doresti sa ramai insarcinata, dar si fara un motiv anume. Principala ta grija, ca persoana umana, este sa ai grija de organismul tau, de sanatatea ta si sa ii protejezi pe cei din jur, pe cei dragi de riscurile contactarii unei boli fatale.
Cancerul de col uterin este una din aceste boli fatale, daca nu este luata din pripa si tratata corespunzator.
Prima investigatie pe care o poti face pentru a vedea daca totul este in regula este testul Babes Papanicolau. Acesta aduce la lumina daca exista o inflamatie la nivelul colului uterin, daca exista leziuni sau si mai rau, celule cancerigene.
Daca in urma unui astfel de test, rezultatele indica o posibila infectie cu Hpv, nu dispera. Mergi la medic si urmeaza pasii indicati. Daca urmele de celule nu sunt de tipul celor cancerigene, cel mai probabil ti se va prescrie un tratament si repetarea analizei peste 6 luni. Daca ai fost depistata cu leziuni cancerigene, cel mai probabil va trebui sa efectuezi o colposcopie, procedura prin intermediul caruia medicul va putea sa depisteze exact natura lor si formatiunea. Efectuarea analizei Hpv genotipare, care indica exact care sunt riscurile scazute si care sunt crescute pentru diversele tulpini de Hpv, va fi cea mai concludenta.
Indiferent de rezultatul final, daca descoperi acest lucru din timp, ai toate sansele sa indrepti situatia si sa tii boala sub control. Exista o multime de proceduri medicale si interventii care te vor ajuta sa pui in remisie evolutia bolii.
Depinde numai de tine! Tu esti singura care decide cand trebuie sa mearga la control si importanta acestui fapt!


Citeste si:  Medici, pacienti, tobe si pofta de viata, cu prilejul Zilei Mondiale a Astmului
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.