Dezvoltarea copiilor

Un copil este considerat in general nou-nascut daca are pana la 4 saptamani.
Caracteristicile asociate cu nou-nascutii sunt abilitatile lor de a-si ridica capul o perioada scurta de timp, intoarcerea spre sunete familiare si voci, si miscarea mainilor dintr-o parte in alta. Rudele mai in varsta ale nou-nascutilor au tendinta sa se planga ca acesti copii nu sunt amuzanti, din moment ce traiesc doar sa manance si sa doarma.
Este dificil de obicei pentru noi sa determinam atunci cand un copil a trecut de la un stadiu la altul, de la un nou-nascut la un bebelus.
In primele patru luni de viata, bebelusii urmaresc obiectele cu ochii si incep sa scoata sunete, mai multe sunete decat un simplu plans. Bebelusii incep sa recunoasca obiectele familiare si oamenii, chiar de la distanta. Ei rad chiar si de propriile sunete. La acest stadiu, devin interesati de ceea ce ii inconjoara.
Atunci cand ajung la 8 luni, copiii nu mai au nevoie de parinti sa le tina biberonul. Primii dintisori deja apar. In acest stadiu se pot rostogoli, pot imita sunete si pot raspunde la propriul lor nume.
La prima aniversare a copilului, diferentele se vad clar. In acest timp, copiii se pot identifica in oglinda, pot bate din palme, pot face cu mana, pot merge cu putin sau fara ajutor. La 12 luni, bebelusii inteleg comenzile simple si cuvantul „nu”. Ei sunt de asemenea capabili sa dea din cap in semn de „nu”.
Nu ii cere copilului tau mai mult decat iti poate da. In plus, trebuie sa stii ca fiecare copil se dezvolta diferit.

Citeste si:  Ce trebuie sa faca femeile insarcinate in timpul caniculei

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.