Dieta sanatoasa copii

Dieta pentru copii ar trebui sa se invarta in jurul unei diete echilibrate si in jurul exercitiilor zilnice. Pentru ca micutii sunt in crestere si in dezvoltare, slabirea nu ar trebuie sa includa niciodata restrictii severe e la mancare. Parintii isi pot ajuta copii cu probleme de greutate fiind un model pozitiv pentru ei.
Parintii exagereaza atunci cand vine vorba de greutatea si de sanatatea copilului lor ca o preocupare pentru popularitatea sa, infatisarea si oportunitatile din viitor. Parintii care sufera ei insisi de un respect de sine scazut si de o imagine proprie negativa pot reflecta aceasta atitudine negativa si asupra copiilor.
Inainte de a decide ca micutul tau are probleme cu greutate, ia in considerare corpul copilului tau si conformatia lui si ia in considerare de asemenea si perioada pubertatii care de obicei cauzeaza ingrasari usoare. Discuta cu un medic pediatru pentru a vedea daca copilul tau are greutatea normala pentru conformatia sa si pentru varsta sa.
Cel mai bun plan de slabire pentru copilul tau include gustarile sanatoase, o dieta echilibrata din fructe proaspete si legume, paine din cereale integrale, lapte degresat, produse lactate si carne de vitel, pui si peste, si alte surse de proteine precum nuci sau alune. Parintii pot inlocui de asemenea bauturile cu zahar cu sucuri naturale, facute in casa.
Este important ca parintii sa joace un rol pozitiv.

Citeste si:  Ce substante nutritive mai „supravietuiesc" in legumele congelate

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.