fbpx

Dietele bogate in legume si fructe nu impiedica recidiva cancerului la san

Un studiu realizat de o echipa de cercetatori de la Universitatea Stanford din California si publicat în Journal of the American Medical Association, arata ca riscul de recidiva a cancerului la sân la femeile care au fost tratate în stadiul incipient al acestei maladii nu scade în cazul în care se consuma o cantitate dubla de legume si fructe fata de cea recomandata de medic, scrie Mediafax.La studiu au participat 3.088 de femei, cu vârste cuprinse între 18 si 70 de ani, care au fost monitorizate în perioada 1995 – 2006. Anterior acestui studiu, femeile au fost diagnosticate cu cancer la sân în stadiu incipient si tratate. Jumatate dintre participantele la studiu au consumat o cantitate de doua ori mai mare de fibre, legume si fructe fata de cea recomandata de autoritatile americane în domeniu, iar cealalta jumatate a urmat dieta normala – 5 portii de legume si fructe consumate zilnic. Cele doua grupuri au prezentat aproximativ aceleasi riscuri de a dezvolta din nou un cancer la sân – 17%. "Nu exista nicio proba care sa indice ca un regim alimentar foarte bogat în legume, fructe si fibre si sarac în grasimi poate împiedica recidiva unui cancer la sân", a conchis Marcia Stefanick, specialist oncolog, coordonator al acestui studiu. "Am fost putin deceptionata din cauza acestor rezultate", a adaugat el. Ideea eficacitatii unui regim alimentar foarte bogat în legume, fructe si fibre le-a venit cercetatorilor dupa ce au studiat efectele acestei diete asupra animalelor. Cercetatorii au indicat ca spera ca dupa aceste rezultate populatia sa consume în continuare fructe si legume.
Un studiu realizat de o echipa de cercetatori de la Universitatea Stanford din California si publicat în Journal of the American Medical Association, arata ca riscul de recidiva a cancerului la sân la femeile care au fost tratate în stadiul incipient al acestei maladii nu scade în cazul în care se consuma o cantitate dubla de legume si fructe fata de cea recomandata de medic, scrie Mediafax.La studiu au participat 3.088 de femei, cu vârste cuprinse între 18 si 70 de ani, care au fost monitorizate în perioada 1995 – 2006. Anterior acestui studiu, femeile au fost diagnosticate cu cancer la sân în stadiu incipient si tratate. Jumatate dintre participantele la studiu au consumat o cantitate de doua ori mai mare de fibre, legume si fructe fata de cea recomandata de autoritatile americane în domeniu, iar cealalta jumatate a urmat dieta normala – 5 portii de legume si fructe consumate zilnic. Cele doua grupuri au prezentat aproximativ aceleasi riscuri de a dezvolta din nou un cancer la sân – 17%. "Nu exista nicio proba care sa indice ca un regim alimentar foarte bogat în legume, fructe si fibre si sarac în grasimi poate împiedica recidiva unui cancer la sân", a conchis Marcia Stefanick, specialist oncolog, coordonator al acestui studiu. "Am fost putin deceptionata din cauza acestor rezultate", a adaugat el. Ideea eficacitatii unui regim alimentar foarte bogat în legume, fructe si fibre le-a venit cercetatorilor dupa ce au studiat efectele acestei diete asupra animalelor. Cercetatorii au indicat ca spera ca dupa aceste rezultate populatia sa consume în continuare fructe si legume.

Citeste si:  Tinctura de galbenele
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.