Diferente ulcer duodenal si gastric

Din ce in ce mai multe persoane sufera de simptome de ulcer, fi el gastric sau duodenal.
Desi ulcerul gastric si ulcerul duodenal sunt total diferite, impart totusi cateva caracteristici cheie. Stomacul si duodenul sunt amandoua acoperite de membrane mucoase. Atunci cand functioneaza corespunzator, acele membrane protejeaza stomacul si duodenul de sucurile gastrice si enzime. Ulcerul duodenal si cel gastric sunt cauzate de bacterii.
Ulcerul duodenal
Duodenul se refera la regiunea superioara a intestinelor mici. Ulcerul duodenal cauzeaza mancarimi, arsuri, senzatii de foame. Durerea tinde sa se dezvolte sau sa se inrautateasca atunci cand stomacul este aproape gol – aproximativ doua – cinci ore dupa masa.
Ulcerul gastric
Ulcerul care apare in stomac este denumit ulcer gastric. Durerea tinde sa apara imediat dupa masa. Durerea ulcerului gastric nu tinde sa raspunda foarte bine la antiacide si la medicamente. Mancatul nu face durerea sa dispara, ci mai degraba tinde sa exacerbeze. Cu alte cuvinte, durerea apare cand stomacul este plin, spre deosebire de durerea ulcerului duodenal care apare atunci cand stomacul este gol.

Citeste si:  Activitati care construiesc respectul de sine la adolescentii deprimati

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.