Disciplinare adolescenti

Copii nu se opresc din a strica sau din a face lucruri negative. Odata ce devin adolescenti, ei incep sa isi testeze limitele pe masura ce incearca sa isi dea seama cine sunt, isi doresc independenta si incep sa afiseze comportamente care pot sau nu pot fi sanatoase. Atunci cand vine vorba de disciplina, este important sa ne amintim ca este o diferenta mare intre disciplinare si pedepsire. Disciplina implica consecinte logice in comportament si permite parintelui si adolescentului sa aibe controlul asupra situatiei.
Fii adult, nu prieten
Este normal pentru un parinte sa isi doreasca ca adolescentul sau, copilul sau sa o placa. Totusi, rolul tau ca si parinte nu este neaparat sa fii pritenului copilului tau, sa fii dragut cu el sau sa il faci fericit tot timpul. Ca si parinte, tu esti adultul si autoritatea din relatie. Meseria ta este sa il faci pe copilul tau sa constientizeze ca este in siguranta si sa afiseze responsabilitate. Daca nu iti iei rolul de adult in serios, adolescentul tau este cel mai probabil sa incerce sa isi asume el rolul de pseudo-adult, ceea ce poate cauza probleme.
Consecintele logice sunt acelea ca vor incerca sa preia controlul fiecarei situatii.
Daca iti aduci in mod constant copilul cu picioarele pe pamant, si nu ii faci promisiuni, atunci este foarte bine. Adolescentii fac bine acolo unde este structura.

Citeste si:  Cum sa ne mentinem rinichii "curati" si sanatosi?

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.