Discuta cu copilul tau despre sex

Cati dintre parinti isi sprijina copilul, spunandu-i ca poate apela la ei pentru orice problema sau nevoie pe care o au?
Din pacate, nu un numar foarte mare de parinti fac acest lucru. Multi dintre ei sunt prea ocupati cu job-ul pe care il au sau cu lucrurile casnice pentru a mai putea da atentie copilului si nevoilor acestuia.
Adolescentii au nevoie de consielerea parintilor si de acordul lor cu privire la anumite lucruri pe care au voie sa le faca sau nu.
Un astfel de subiect este si sexul. Cum sa-i spuna adolescentul mamei ca vrea sa faca sex sau ca ar vrea sa-si inceapa viata sexuala, pentru ca toti ceilalti colegi au facut-o deja?
Este destul de greu si rusinos pentru ei sa admita acest lucru, ca sa nu mai zic ca le este frica de reactia pe care o pot starni parintilor.
De aceea, au nevoie de parinti sa-i indrume si sa le dea sfaturile potrivite pentru ei.
Daca nu vorbesti cu copilul tau despre sex, nu inseamna cu nu va face acest lucru. Din contra, inseamna ca il va face, iar tu nu vei stii si nu-l vei putea ajuta in cazul unei probleme, pentru ca se va ascunde de tine, crezand ca il vei certa sau nu vei intelege si ierta ce a facut.
Este important sa vorbesti cu el si sa-i dai detalii referitoare la viata sexuala. Desigur, in limita normalului pentru varsta care o are. Explica-i de ce este bine sa o inceapa la o anumita varsta, cum sa se protejeze si cum sa aiba pana la urma, o viata sexuala sanatoasa.
Daca ii vei interzice sa faca sex sau sa vorbeasca macar despre asta, fii sigura ca nu va tine cont de ceea ce ii spui tu si va actiona exact invers, din dorinta sau din curiozitatea de a testa acel lucru, despre care parintii spun ca nu este bine sa-l faca.
Fii deschisa cu copilul tau si da-i informatiile necesare, spune-i riscurile si lucrurile pe care o viata sexuala le implica.
Daca parintii manifesta interes si intelegere fata de viata intima a copilului, nici acesta din urma nu se va feri si nu va ascunde anumite lucruri care i-ar putea marca viata intr-un mod placut, sau nu…

Citeste si:  Mituri despre dezvoltarea copilului

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.