Discutiile despre sex

Varsta adolescentei este una grea, chiar si pentru parinti. Este momentul in care trebuie sa incepe discutiile despre sex pentru a-l feri pe copilul tau de riscuri. Iata cum ar trebui sa vorbesti cu el.
Informeaza-l cat mai devreme
In zilele noastre, adolescentii sunt interesati de sex de la varste mai fragede decat te-ai astepta. Astfel, cu cat vei incepe sa discuti mai devreme despre sex cu copilul tau, cu atat vei reduce riscurile ca acesta sa se informeze din surse care nu sunt de incredere si sa faca un pas gresit. Vorbeste-i ca unui adult, nu folosi termeni copilaresti care sa-l faca sa se simta prost. Spune-i tot ce trebuie sa stie despre metodele de contraceptie si despre riscurile pe care si le asuma daca nu le foloseste. Ai grija sa nu fie influentat de mituri false cum ca prima data nu ramai insarcinata sau daca adopti o anumita pozitie nu sunt astfel de riscuri.
Nu-l judeca daca vrea sa-si incepa viata sexuala
Stiu ca iti este greu, dar daca adolescentul tau iti impartaseste dorinta de a-si incepe viata sexuala, nu il judeca si nu ii interzice acest lucru. Apreciaza faptul ca nu se ascunde de tine si da-i toate informatiile pe care trebuie sa le stie inainte de a face acest pas. Daca recurgi la amenintari, se va indeparta de tine si va cere sfatul altora, mai putin avizati. Vorbeste-i despre bolile cu transmitere sexuala si despre aparitia unei sarcini nedorite.
Daca esti mama de fata, mergi cu ea la un cabinet ginecologic pentru a i se recomanda cea mai potrivita metoda contraceptiva.
Discuta deschis despre ce inseamna sa faci sex
Studiile arata ca adolescentii care discuta deschis cu parintii lor despre sex isi incep viata sexuala mai tarziu decat cei informati gresit, deoarece sunt mai constienti de riscuri. Spune-i ca nu trebuie sa faca acest pas daca nu se simte cu adevarat pregatit. Nu este un lucru pe care trebuie sa il faca doar pentru ca si cei din anturajul sau l-au facut si ca este mai bine daca exista si o implicare afectiva, daca simte ceva pentru partener. Nu-i interzice sa se intalneasca cu prietenii sau cu partenerul pentru a fi sigura ca acest lucru nu se va intampla. Cu vorba buna vei obtine mai multe rezultate.

Citeste si:  Vergeturile de dupa sarcina

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.